Annonce
Ugeavisen Faaborg

Gymnasierektor frygter sommerhus i Danmark: Hvor går sommerferien hen i år?

Jesper Hasager Jensen har endnu ikke fået bestilt et sommerhus ved Vesterhavet til dette års sommerferie. Han er vant til noget mere eksotisk. Modelfoto
Annonce

Hvad tør vi planlægge i den kommende sommerferie?

Normalt har vi i vores familie rejst til udlandet i vores sommerferie, da vi alle er meget begejstrede for at komme ud i verden. Lige meget om turen er gået til traditionelle sommerferiedestinationer som Italien, græske øer eller mere eksotiske steder som Zimbabwe, Georgien eller Nordkorea, har vi altid brugt sommerferien på at opsøge noget, der var anderledes end hverdagen og få nye indtryk med hjem i kufferten. Jeg har engang læst, at det at rejse var det absolut mest givende i forhold til at kunne være innovativ og forstå ting fra andre sider, hvilket jeg mener, er blandt de vigtigste evner her i livet.

I år bliver det rigtig svært at rejse til fjerne og mere eksotiske steder, og Sydeuropa er også indtil videre udelukket, så meget tyder på en ferie i Danmark.

Det oplagte er selvfølgelig at finde et yndigt sommerhus ved Vesterhavet og så bare håbe på, at der trods alt bliver solskin noget af sommeren, men der er noget i mig, der ikke har fået mig til at bestille det fordømte sommerhus endnu.

Alt taler ellers for ideen.

Det er let at køre til, børnene vil elske det, der er ordentlige og sikre forhold, og vi sparer også en fly- eller togbillet til udlandet.

Jeg tror, mange anser det som en dejlig og afslappende mulighed med sommerhus, hvor man kan slappe helt af og komme væk fra alle hverdagsopgaverne.

Min frygt ved sommerhusferie i Danmark er desværre, at det bliver for ordentligt, for let, sikkert og for afslappende, at det ingenting har med at rejse at gøre. For at rejse er ofte besværligt, uordentligt og ikke altid afslappende, og det elsker jeg at bruge min sommerferie på. Der er altså mere tale om et luksusproblem.

Målet må derfor være at rejse i Danmark.

Simpelthen at gå på opdagelse på trods af landets beskedne størrelse og på trods af, at man har været mange steder før.

Et simpelt trick fra min favoritforfatter af rejsebøger Paul Theroux, er hans betragtning, da han kørte igennem det meget lille land El Salvador med tog.

Da toget var så langsomt, føltes landet større end Texas skrev Theroux. Da der samtidig var usædvanligt smukt og spændende, var langsomheden en klar fordel og gjorde oplevelsen lige så stor som store fjerne steder.

Målet må derfor være at bevæge sig langsomt igennem den danske sommer, for der er jo usædvanligt smukt i Danmark – ikke mindst lige her på Sydfyn.

Måske ender vi alligevel i et sommerhus, men jeg håber, vi bevæger os langsomt igennem landet derhen og oplever glæden ved at rejse alligevel.

Det anderledes og det, der skal give ny inspiration til hverdagen, må denne sommer komme nærmere fra og ved at bevæge sig langsommere igennem dagene, end man gør til hverdag. Måske skulle man bare blive hjemme og gå på opdagelse i alt det, man aldrig når til hverdag.

Jesper Hasager Jensen

Bopæl: Ollerup, Sydfyn

Beskæftigelse: Rektor Faaborg Gymnasium

Engageret i andet: Mine børn

Fritidsbeskæftigelser: Rejser – Især Centralasien og Afrika og helst med tog.

Rektor for Faaborg Gymnasium, Jesper Hasager Jensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce