Annonce
Ugeavisen Faaborg

Gymnasierektor glæder sig over campus-planer - men hvor skal eleverne bo?

Faaborg Gymnasiums nuværende adresse på Sundagervej 42 er det mest oplagte sted til et fremtidigt campus med tilhørende boliger, men det er ikke nemt at få lov at bygge, lyder det fra gymnasierektor Jesper Hasager Jensen. Arkivfoto: Bent Warncke
Annonce

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn kommune har besluttet sig for at arbejde videre med ideen om Campus Faaborg.

Det er noget, jeg som rektor har brugt en stor mængde tid på at give mening for mange forskellige mennesker internt og eksternt på gymnasiet. Derfor er det selvfølgelig meget glædeligt, og vi ser meget frem til at drøfte, hvordan vi konkret, forhåbentlig allerede til næste sommer, kan skabe et fantastisk tilbud til kommende 10.klasseselever og brugere af Ungdomsskolen i sammenhæng med gymnasiets elever. Altså på den samme adresse.

Derudover har vi en række andre samarbejdspartnere, der forhåbentlig ender med at blive en del af Campus Faaborg. Her er tale om Svendborg Erhvervsskole, der i fremtiden forhåbentlig udbyder starten af en erhvervsuddannelse på samme adresse, og måske kan der længere ude i fremtiden blive tale om at også SOSU-uddannelsen kan forbindes til Campus Faaborg og måske også elever på FGU (Forberedende Grunduddannelse).

Som en del af samarbejdet omkring uddannelser i Faaborg er i dag allerede uofficielt HF-VUC Fyn, Svendborg Gymnasium og Landbrugsskolen i Korinth, da alle skoler allerede nu arbejder sammen med Faaborg Gymnasium om bl.a. deling af undervisere, økonomi og fælles aktiviteter.

Noget alle parter dog mangler, er muligheden for at koble ungdomsboliger eller studieboliger til Campus Faaborg.

Boliger vil både kunne tiltrække og fastholde elever, men samtidig også kunne tiltrække forskellige uddannelsestilbud, da boligerne kan være en garanti for et vist antal elever til hver uddannelse.

Jesper Hasager Jensen

Bopæl: Ollerup, Sydfyn

Beskæftigelse: Rektor Faaborg Gymnasium

Engageret i andet: Mine børn

Fritidsbeskæftigelser: Rejser – Især Centralasien og Afrika og helst med tog.

Faaborg Gymnasiums nuværende adresse på Sundagervej 42 er det mest oplagte sted til et fremtidigt campus med tilhørende boliger, da bygningen er indrettet til moderne undervisning, og der er rigeligt med plads omkring bygningen til at udvide med undervisningslokaler, værksteder og boliger.

Desværre er det stort set umuligt at få lov til at bygge boliger på grund af en såkaldt søbeskyttelseslinje, der er bestemt af afstanden til Sundet og af en beskyttelseslinje af hensyn til landbrug (svineavl) på den modsatte side. Der er derfor brug for, at alle relevante parter forstår nødvendigheden af at skabe fremtiden for Faaborgs uddannelesmuligheder og bidrager til at gøre en løsning mulig.

Jesper Hasager Jensen. Arkivfoto

En løsning, der vil få enorm betydning for uddannelsesmulighederne for de kommende generationer i byen, og ikke mindst for byens muligheder for at tiltrække nye beboere i fremtiden.

En fremtidsløsning, der ikke bliver mast i stykker af svin og sund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce