Annonce
Ugeavisen Faaborg

Højskoleeftermiddag med fokus på kirkekunst gennem tiderne

Der bliver rig mulighed for at få sig en god snak om kirkekunst ved arrangementet den 8. oktober. Privatfoto
Annonce

Faaborg: Den 8. oktober klokken 14.30 i Det Nye Hospital kan man komme til en eftermiddag med moderne kirkekunst på dagsordenen. Arrangementet har titlen "Til Trøst og Håb".

Baggrunden for arrangementet er, at Kunstforeningen Pakhuset i Faaborg anmodede sine medlemmer om at indsende kunstværk, som de synes kunne være til trøst og håb for dem, der sad i kirken.

20 pakhusmedlemmer er budt ind med sådanne værker, og de er udgivet i en booklet sammen med en indledende tekst om kirkens forandring fra middelalderen og til nu.

I løbet af arrangementet vil der være en kort gennemgang af de forandringer, kirkens billeder har gennemgået - med særligt henblik på moderne kirkekunst - blandt andet Lyngvilds fotostater.

Det er kunsthistorier Joan Andreasen, der i løbet af eftermiddagen kommer med eksempler.

De kunstnere, der har indsendt billeder, vil i det omfang, det er muligt, også være til stede, præsentere deres værker og gå i dialog om dem efter foredraget.

Værkerne skulle have været udstillet i Levins Hus, men det har coronaen sat en stopper for. Tilgengæld vises de nu frem ved denne højskoleeftermiddag.

Ved arrangementet kan man få bookletten udleveret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce