Annonce
Ugeavisen Faaborg

Høxbroe og Gilbert lader digte og musik mødes

Beatpoet Claus Høxbroe og pianist Oscar Gilbert har i en årrække smeltet ord og toner sammen på scener rundt om i landet og skabt et særligt univers. Pr-foto
Det giver skriften rigtig meget at være på landevejen, uanset om det er i Danmark eller udlandet, siger poeten Claus Høxbroe, som glæder sig til at læse op i Galleri Korinth. Med sig har han sin musikalske makker, Oscar Gilbert.
Annonce

Korinth: Beatpoeten Claus Høxbroe kommer til Korinth fredag 21. februar, hvor han i Galleri Korinth kl. 20 vil læse op af sin nye digtsamling, "Sorte pletter på himlens linse". Ved arrangementet vil han også fortælle om digtsamlingens tilblivelse, og med sig har han pianist Oscar Gilbert.

Digtsamlingen tager læseren med på en indre såvel som ydre rejse fra Indien over Finland til Krakow, naturligvis via Danmark.

- Jeg ser frem til at komme til Korinth og læse op. Jeg føler mig priviligeret ved at komme så meget rundt i landet og suge inspiration til mig. Det giver skriften rigtig meget at være på landevejen, uanset om det er i Danmark eller udlandet, at blive mindet om, at der er forskellige måder at leve på, forklarer Claus Høxbroe i en pressemeddelelse.

Claus Høxbroe og Oscar Gilbert har i en årrække smeltet ord og toner sammen på scener rundt om i landet og skabt et univers, hvor både ordene og musikken får taletid og mødes i et improviseret udtryk.

Annonce

Tre indspilninger

Samarbejdet har ført de to kunstnere i studiet af tre omgange. Deres debutalbum, ”Nøgne som nyfødte” (2013), består af en række digte fra Claus Høxbroes forfatterskab samt Stream of consciousness-digtet "Flimrende på VHS'en", skabt specielt til albummet.

På deres andet album "Tusmørkets Censur" (2015) blev besætningen udvidet med fire strygere og fire blæsere, stadig tro mod det improviserede udtryk, men denne gang også med numre komponeret af Oscar Gilbert.

I år barsler de med endnu et album, "Slipper taget".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce