Annonce
Ugeavisen Faaborg

Hammer Hansens vinafdeling bliver del af Vinoble-kæden

Lotte og Claus Køhler overtog Hammer Hansen fra deres forældre for godt 14 år siden. Nu bliver vinafdelingen en del af Vinoble-kæden. Foto: Maria Retoft Pedersen
Gennem de seneste to-tre år har Lotte og Claus Køhler bygget en vin- og spiritusafdeling op i Hammer Hansen i Mellemgade. Den bliver nu en del af Vinoble-kæden efter shop-in-shop-konceptet.
Annonce

Faaborg: Torsdag 10. september får Faaborg en Vinoble-butik.

Sortimentet har længe befundet sig hos Hammer Hansen i Mellemgade, men nu har ejerne af forretningen, søskendeparret Claus og Lotte Køhler, besluttet, at afdelingen skal være en del af Vinoble-kæden efter shop-in-shop-konceptet. En butik i butikken.

- Vi har bygget den nødvendige viden og et omfattende sortiment af vin og spiritus op inden for de seneste to-tre år, og både kunderne i byen og erhvervskunderne har taget rigtig godt imod det. Så når vi går ind i en kæde, er det også et signal om, at det er noget, vi tager seriøst. Og så følger der et navn og noget markedsføring med, fortæller Lotte Køhler.

- Men selv om vi bliver en del af Vinoble-kæden, så er det stadig meget frit og fleksibelt for os, ellers ville vi ikke have gjort det, supplerer Claus Køhler.

Egentlig var det meningen, at projektet skulle være søsat allerede i foråret, men på grund af coronavirussens indtog i Danmark blev det udskudt til nu.

Annonce

Hammer Hansen som vi kender den

Hammer Hansen fortsætter naturligvis med at sælge kontorartikler, lædervarer, tasker, møbler og så videre, understreger ejerne.

- Omkring 80 procent af vores omsætning kommer fra erhvervskunder, hvor vi sender varerne ud direkte fra vores lager. Derfor har vi plads her i butikken. Så vi har bare rykket rundt på nogle ting, siger Claus Køhler, som fortæller, at markedet for kontorartikler gennem de seneste år har været under pres.

- Vi bliver nødt til konstant at være i udvikling og søge nye markeder, forklarer Claus Køhler.

Et godt eksempel på det er, at han - dagen før ugeavisens besøg - havde modtaget 10.000 mundbind, som nu ryger på hylderne. Og der er også solgt adskillige liter håndsprit de seneste måneder.

- Man skal ikke stå stille i denne her branche, siger han.

Annonce

Fejres med vin og fredagsbar

Lotte Køhler er den, der udvælger, hvad der skal på hylderne i vinafdelingen, og hun kan godt lide at finde spændende produkter, man ikke kan købe i supermarkederne.

- For eksempel har vi for nylig fået Faaborg-rommen fra 1423 i Ringe, og den ryger virkelig hurtigt, fortæller hun.

Faaborg-rommen er populær hos kunderne. Foto: Maria Retoft Pedersen

I efteråret 2019 arrangerede Hammer Hansen en stor rom-smagning sammen med Restaurant Klinten, og den slags vil der komme mere af. Typisk i samarbejde med byens restauratører, fortæller hun.

- Blandt andet har vi planer om en portvins-/sherryaften sammen med Færgegaarden.

Den nye Vinoble fejres på åbningsdagen 10. september med et glas vin og et stykke ost i timerne 12-19.

Fredag 11. september er der ”fredagsbar” i tidsrummet 15-18 med prøvesmagninger på cocktails.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce