Annonce
Ugeavisen Faaborg

Hanne Andersen: 30 år med blomster og smil

Hanne Andersen i butikken, hvor hun har tilbragt uendelig mange timer og lavet uendelig mange buketter i foreløbig 30 år. Foto: Palle Søby
Hanne Andersen overtog Westergård Blomster 1. september 1990. I dag, 30 år senere, er hun her stadig, som en af "de gamle" butiksejere, der har været i Faaborg i længst tid. Hun elsker stadig livet i butikken og regner med at fortsætte, til hun skal på pension.
Annonce

Faaborg: Man kan være sikker på to ting, når man går ind til Hanne Andersen i Westergård Blomster: Man får et stort smil og en flot buket.

Sådan har det været i 30 år. Sådan er det stadig. Og sådan bliver det sikkert ved med at være mange år endnu.

- Engang imellem kan jeg godt synes, at jeg er lidt kedelig. Den ene dag tager den anden, og det er bare blomster hele tiden. Men jeg elsker det jo. Min hobby er mit arbejde, og derfor bliver jeg ved. Hvad skulle jeg ellers lave? Jeg kan jo ikke finde ud af andet. Så jeg tror, jeg fortsætter altid.

- Men jeg kan da godt mærke, at kroppen nogen gange bliver træt. Det står jo tit på 10 timer om dagen, og jeg har en arbejdsuge på 55-60 timer. Men søndagen holder jeg hellig som fridag, siger Hanne Andersen.

Annonce

Blomsterpige hele livet

Hele hendes arbejdsliv har handlet om blomster. Lige fra hun som ung skolepige i 9. klasse hjalp til hos Bente Madsen i Horne Blomster, til hun her 1. september kan fejre 30 år som ejer af Westergård Blomster.

- Jeg flyttede med, da Bente Madsen startede Korsvejens Blomster op igen. Hun var min første chef. Så var jeg i praktik herinde i 10. klasse dengang, Tove Madsen ejede butikken. Hun spurgte, om jeg ikke havde lyst til at komme i lære som blomsterhandler. Jo, det ville jeg da gerne. Jeg skulle lige lidt på handelsskole i Svendborg først, og så kom jeg i lære og blev udlært her i butikken, fortæller Hanne Andersen, der er 56 år.

Billedet her har Hanne Andersen stående i butikken. Det er 40 år gammelt og viser Hanne Andersen (til venstre) som 16-årig skolepige i praktik i Westergård Blomster, med ejeren Tove Madsen i midten og medhjælper Susanne Hegelund til højre.

- Siden var jeg et år i en blomsterbutik i Svendborg og også lidt i Odense, indtil fru Madsen ringede og spurgte, om jeg ikke kom hjem. Det gjorde jeg og var her et års tid, da hun spurgte, om jeg ikke havde lyst til at overtage butikken, som hun gerne ville sælge. Det kom lidt bag på mig, men jeg tænkte "jo, hvorfor ikke?"

Annonce

Blomster til dronningen

Resten er historie, og det er blevet til mange tusinde buketter gennem alle årene - både til glade og triste begivenheder.

Hanne Andersen

Hanne Andersen er 56 år.

Født og opvokset "ude på verdens ende", for enden af Præstegårdsgyden på Horneland, hvor hendes far arbejdede med pyntegrønt.

Hun gik på Horne Skole til 7. klasse og derefter på Byskolen i Faaborg.

Hun kom i lære som blomsterhandler i Westergård Blomster hos den daværende ejer, Tove Madsen.

Efter et par job i blomsterbutikker i Svendborg og Odense vendte hun tilbage og overtog butikken 1. september 1990.

Hun har en datter, Signe på 23, der bor i Odense og læser på universitetet. Signe har hjulpet moren i butikken som blomsterbud og indpakker, siden hun var 12-13 år.

I sine unge dage var Hanne Andersen skarp til skydning, men i dag er der ikke tid til de helt store fritidsinteresser. Så nu nøjes hun med at ramme plet, når hun laver buketter til folk. Og ellers elsker hun at finde en plet, hvor solen skinner.

Et af højdepunkterne var, da Hanne Andersen lavede blomster til Dronning Margrethe, da hun var på officielt besøg i Faaborg i 2012.

- Jeg lavede blandt andet en buket af museets egne roser. Det var meget rørende at lave den, og det er jo en af de sjove ting, jeg har lavet.


Det er benhårdt arbejde, men jeg elsker det også. Man skal ikke regne på sin timeløn, og man bliver aldrig millionær, men man bliver rig på glæder.

Hanne Andersen, blomsterhandler i Faaborg gennem 30 år


Og så er der det med smilet. Hvordan bærer man sig ad med altid at se så glad ud?

- Jamen hvis jeg smiler, får jeg jo et glad smil igen. Jeg hader at se på sure mennesker - et smil gør godt. Hvis jeg selv kommer ind i en butik, og folk ser sure ud, har jeg lyst til at gå igen. Og her i turistsæsonen er det meget vigtigt at være positiv over for andre, understreger Hanne Andersen.

De her lange blomster kalder Hanne Andersen selv "corona-mikrofoner", fordi de godt kan minde om de smarte mikroner, de bruger i fjernsynet. Foto: Palle Søby

- Nu tænker jeg over, at jeg er en af ”de gamle” i byen, fordi jeg har været her i så mange år. Dengang for 30 år siden var der mange, der havde haft butik i mange år. Det er lidt sjovt at tænke på alle de butikker, der har været i mellemtiden, og alle de blomsterbutikker, jeg har overlevet. Jeg har set mange komme og gå.

- Mit motto er: "Hvor der er vilje, er der vej". Det er benhårdt arbejde, men jeg elsker det også. Man skal ikke regne på sin timeløn, og man bliver aldrig millionær, men man bliver rig på glæder.

Lilian Jensen er i dag ansat som medhjælper hos Hanne Andersen i 10 timer om ugen. Og det er faktisk en lidt sjov historie, for 1. september er det samtidig 30 år siden, Lilian startede i lære i butikken. Siden har hun været vidt omkring, men for et års tid siden "kom hun hjem igen". Foto: Palle Søby
Det glade smil er kendetegnende for Hanne Andersen, og man har altid lyst til at sige hej, når man ser hende på gaden. Foto: Palle Søby
Trods en lang arbejdsuge på 55-60 timer elsker Hanne Andersen sit arbejde som blomsterhandler i Faaborg. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce