Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helios-formand vil gerne samarbejde med esportsforening

Lars Kensmark ser mange fordele ved esport, og han samarbejder gerne med foreningen i Faaborg, siger han. Arkivfoto: Kim Rune
Formand for Helios Film og Kulturhus, Lars Kensmark, byder Faaborg Esportsforening velkommen.
Annonce

Faaborg: Faaborg Esportsforening er et af de nyeste skud på sammen i foreningsmiljøet i Faaborg. Foreningen blev stiftet i april men begyndte først træningen for tre uger siden. Formanden for Helios Film- og Kulturhus Lars Kensmark ser positivt på foreningen og rækker hånden ud for et muligt samarbejde:

- Faaborg Esportsforening er noget af det mest positive, der er sket for byen. Jeg har besøgt dem flere gange, og jeg er virkelig imponeret. De vægter børnenes aktivitet højt og sørger for, at børnene får rørt sig fysisk ved siden af computerspillet. Det er en forbilledlig måde at gøre tingene på. Det er meget tilfredsstillende, og jeg tror virkelig, at de har fat i den lange ende her. På den måde kan man få flere børn, der trækker sig fra fysiske sportsgrene, til at deltage mere i form af en kombination af computerspil og fysisk aktivitet. De skal være mere end velkomne til at tage kontakt til mig, hvis de ønsker at samarbejde med Helios i fremtiden, lyder det fra Lars Kensmark.

Lars Kensmark, der også er praktiserende læge og medejer af Lægerne I Holkegade i Faaborg, ser derfor heller ikke nogen grund til, at forældrene skal bekymre sig om børn, der dyrker esport:

- Forældrene skal ikke være bange for, at deres børn spiller computerspil eller computerspil i helhed. Jeg tror, flere forældre ville have godt af at deltage i et esports-arrangement, så man kan få et indblik i, at det ikke er så farligt. Hvis man forholder sig naturligt og afbalanceret til esport, så vil man også altid kunne få noget positivt ud af det. Jeg er ikke bekymret for, at det påvirker os på nogen måde. En time eller mere om dagen er jo ikke skadeligt for et afbalanceret menneske, tværtimod, lyder det fra Lars Kensmark, der selv har prøvet kræfter med esport og kan se flere flere fordele ved det:

- De unge socialiserer og forholder sig på den måde til hinanden. De får en masse ud af det. Det styrker deres samarbejdsevner, deres koordination og deres reaktionsevner. De får lært anerkendelse og holdånd. På den måde er det helt på omgangshøjde med, hvad du oplever på en håndbold- eller fodboldbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce