Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helios i den kommende uge: Premiere på Polanski-film og Sølvbjørnsvinder fra Berlin

"Officer og spion" er instrueret af Roman Polanski, og udenlandske anmeldere siger, den er hans mest ambitiøse og bedste film i mange år. Pressefoto
Annonce

Faaborg: Helios kan byde på to store film i den kommende uge: Premiere torsdag 17. september på Roman Polanskis ”Officer og spion” og vinderen af Sølvbjørnen i Berlin i 2019, ”Systembryder”.

Udenlandske anmeldere har sagt om Polanskis film, at den er hans mest ambitiøse og bedste i mange år. Hans omdrejningspunkt er den antisemitiske, men retskafne oberstløjtnant Georges Picquart (Jean Dujardin), mens Louis Garrel spiller den jødiske officer Alfred Dreyfus, som anklages for at have ageret spion og sendes til straffekolonien på Djævleøen. Filmen vises helt frem til næste mandag, og desuden kan man se den på fredag klokken 11.

Annonce

Systembryder – Vinderen af Sølvbjørnen

I den lille sal kan du hele denne uge se ”Systembryder”, der sidste år vandt Sølvbjørnen i Berlin for bedste film, og som var Tysklands kandidat til Oscar for bedste fremmedsprogede film i 2020. Den handler om den 9-årige Bernadette "Benni", der er en tornado i pink dunjakke. Benni bliver kastet mellem forskellige institutioner, der ikke kan håndtere hendes udbrud af raseri og barske ydre. Det eneste Benni ønsker, er at bo med sin mor igen, men moderen er ikke i stand til at håndtere sin datters uberegnelige opførsel.

"Systembryder" handler om den 9-årige Bernadette "Benni", der er en tornado i punk dunjakke. Da alle er ved at give op, bliver Micha ansat på hendes institution... Pressefoto

Systemet er ved at give op, men da Micha ansættes som hjælper på hjemmet, begynder Benni for første gang at åbne op. Benni knytter sig til ham, alt imens Micha forsøger at balancere sin professionalisme med sit personlig engagement i Benni.

Annonce

Familiefest med Deneuve

Fra lørdag kan man tjekke sit franske i både den store og lille sal. I den store jo med ”Officer og spion”, i den lille med ”Familiefesten” med vidunderlige Catherine Deneuve i hovedrollen. Hun har et stort fødselsdagsønske – at familien kun skal tale om gode ting ved hendes fødselsdagsfest – men sådan går det ikke. Uventet vender Andreas utilregnelige datter Claire - der har været væk i 3 år - nemlig hjem og river op i familiefreden.

Catherine Deneuve spiller kvinden, der til din fødselsdag kun ønsker, at familien skal tale om gode ting, men sådan går det selvfølgeligt ikke ... Pressefoto

Katrine Sommer Boysen har anmeldt for Jyllands-Posten og skriver bl.a., at filmen fungerer bedst i sin kvælende, klaustrofobiske iscenesættelse af et middagsselskab, hvor al verdens rødvin og kulinariske lækkerier ikke kan fortrænge de mange skeletter i skabene.

Annonce

Weekendens familiefilm

Både lørdag og søndag eftermiddag viser Helios ”Luna og den magiske krystal” og ”Trolls på verdensturné”.

For danske børn er troldene velkendte – det er de kendte Gjøl-trolde – men de er flyttet ind i et internationalt univers. Pressefoto

Luna handler om et pindsvin, der får mulighed for at vise sit heltemod, da Bjørnekongen stjæler den magiske krystal, der sørger for vand til skoven og skovens dyr, animationsfilmen ”Trolls på verdensturné” er det andet kapitel om de små trolde med pangfarvet strithår. Filmen bygger ligesom etteren fra 2016 på de danske Gjøl-trolde. Filmen har igen Anna Kendrick og Justin Timberlake som originalstemmer, men danske stemmer blev leveret af sangerne Stine Bramsen (Alphabeat) og Tim Schou.

Annonce

Rigoletto fra Bregenz Festivalen

Og så minder Helios om, at på næste torsdag kan man få en stor operaoplevelse uden at skulle rejse længere end til Faaborg:Biografen viser Verdis ”Rigoletto” fra Bregenz Festival 2019. Operaen kaldes en forbandelses opera, der foregår i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, prostituerede – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Annonce