Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helios inviterer til efterårsferie med Copperfield, Lassie og Far til fire

David Copperfield - om en stor dreng, en ond stedfader tvinger hjemmefra, men som klarer sig og sikrer både sig selv og andre gode liv. Pressefoto
Annonce

Faaborg: Efterårsferien er traditionelt en stor biografuge, og Heliosbiografen har lagt et program, der i høj grad appellerer til børnene og deres familier: ”David Copperfield”, ”Far til fire og vikingerne”, ”Lassie kommer hjem” og ”Trolls på verdenstourné”.

Men der er absolut også rigtig gode film til alle dem, der ikke primært skal tænke i gode børne-oplevelser: Doumentarfilmen ”Til Sama” om den syriske borgerkrig og Clint Eastwoods ”Richard Jewell”om en amerikansk sikkerhedsvagt, som heroisk redder tusindvis af liv fra en bombe under de olympiske lege i 1996, men som så mistænkes.

”The Personal History of David Copperfield” er en komedie baseret på Charles Dickens roman fra 1850. Bo Green Jensen har anmeldt i Weekendavisen og bl.a. skrevet: "Iannuccis brogede fabel beviser, at vi aldrig bliver færdige med klassikerne. Hverken de engelske eller vores egne."

Den vises i den store sal, mens lærredet i den lille i denne uge om aftenen er reserveret ”Til Sama” og fra på mandag ”Richard Jewell”.

"Lassie kommer hjem" blev første gang filmatiseret med Elisabeth Taylor som en meget ung hundeejer - i den nye version er ejeren 12-årige Frederik, der må af med hunden, da faderen mister sit arbejde, og de må flytte. Desværre får den det ikke godt, men så beslutter den kloge hund sig for at tage hjem igen.

Dokumentarfilmen ”Til Sama” er lavet i Aleppo af den 26-årige Waad al-Kateab. Den er formet som et kærlighedsbrev til datteren Sama, og den forsøger at finde svar på, hvorfor ikke alle flygter, og hvordan hverdagen er i kaos.

Filmen vandt BAFTAs og Cannes pris for bedste dokumentar. Også danske medier har anmeldt meget positivt, fx skriver Kristoffer Hegnsvad i Politiken: "Den byder på en inderlighed, en adgang til sine medvirkende og en grad af intimitet i sin fortællestil, jeg ikke har set i nogle af de andre dokumentarfilm fra Syrien."

Den vises ikke blot som aftenforestilling, men også lørdag og søndag kl. 14.

Annonce

Husk mundbind

Familiefilmen i weekenden er ”Trolls på verdenstourné”.

På feriens første dag, mandag, kommer Danmarkspremiere-filmen ”Far til fire og vikingerne” i den store sal og ”Lassie kommer hjem” i den lille.

I far til fire-filmen møder vi en familie i disharmoni, og Onkel Anders tilmelder derfor familien til et ophold på et familieterapisted i en vikingelandsby. Store dele af filmen er optaget på Jim Lyngvilds vikingeborg Ravnsborg i Haagerup.

Martin Brygmann og Thomas Bo Larsen er med på rollelisten.

Sidste film i den kommende uge er Clint Eastwoods ”Richard Jewell”. Soundvenues Morten Kildebæk har anmeldt og roser Eastwoods vanlige kompetente og tilbageholdte stil.

Og husk mundbind, i hvert fald hvis du skal igennem caféområdet. Men gerne under alle omstændigheder.

I den nye Far til fire-film er familien i terapi i en vikingelejr - den bedste terapi kommer de i, da Lille Pers elskede elefant Bodil kommer i vanskeligheder. Filmen er en Film Fyn-film og bl.a. optaget hos Jim Lyngvild i Korinth. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce