Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helios – med ”så megen ondskab samlet på enkelt kontor”

”Undtagelsen” foregår på Center for information om folkedrab – og de fire hovedrolleindehavere Danica Curcic, Amanda Collin, Sidse Babett Knudsen og Lene Maria Christensen får masser af roser for deres præstationer. Foto: SF Studios.
Tre bud på film, du kan se, den kommende uges tid.
Annonce

Faaborg: ”Så megen ondskab samlet på et enkelt kontor”

”Det er mænd, der begår folkedrab – men kvinderne er meget værre”

Det er overskrifterne på et par af anmeldelserne af den nye, danske film ”Undtagelsen”, som du kan se i Helios i denne uge.

Det er Information, der skriver om den megen ondskab på eet kontor, og Berlingske Tidende, der mener, at kvinderne er meget værre end mænd i disciplinen ”ondskab”.

Kritian Lindberg fra Berlingeren skriver bl.a.: ”Jeg har svært ved at se mænd behandle andre så brutalt, som de fire kvinder gør det i »Undtagelsen«. Det er kun kvinder, der besidder den udholdenhed, som måneders skånselsløs mobberi kræver af udøveren, og det er kun kvinder, der kan udholde at være mål for mobberi uden at sige fra. Mænd ville have brudt sammen eller givet håndslag, sluttet fred og gået ud efter øl og taffelchips”.

Hovedrollerne spilles af Danica Curcic, Amanda Collin, Sidse Babett Knudsen og Lene Maria Christensen. De arbejder sammen i Center for information om folkedrab i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da to af dem begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang den serbiske krigsforbryder, de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben i virkeligheden kommer fra dem selv.

Filmen er instrueret af Jesper W. Nielsen, og den er en Biografklub Danmark Film.

Annonce

Kulturel modvind

Fra på mandag er der meget mere kvindelig psykologi – men helt, helt anderledes – i komedien ”Mit tunesiske eventyr” om psykoanalytikeren Selma, der ryger i kulturel modvind, da hun vender hjem til Tunesien fra Frankrig for at åbne sin egen praksis.

Selma rejser hjem til et moderne Tunesien fuld af kontraster, modsætninger og kulturelle brydninger, men også et land, der rummer både vitalitet og humor.

Golshifteh Farahani spiller psykoanalytikeren Selma, der ryger i kulturel modvind, da hun vender hjem til Tunesien fra Frankrig og åbner praksis. Pressefoto

I hovedrollen som Selma ses den César-nominerede Golshifteh Farahani.

Filmen vandt publikumprisen på Venedig Filmfestival 2019.

Annonce

Ikke alle katte har gode intetioner

Helios’ familiefilm lørdag og søndag eftermiddag kl. 14 er svenske ”Pelle Haleløs” om katten Pelle, der får forvildet sig væk fra sit trygge hjem på landet og lærer, at det ikke altid er nemt at være den nye kat i byen, for ikke alle katte har gode intentioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Annonce