Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helios viser ikonisk opførelse af "Svanesøen" fra 1966

Rudolf Nureyev og Margot Fonteyns makkerskab løftede den klassiske ballet op i nye højder. Arkivfoto.
Digitaliseret ballet-kino-udgave med solodanserne Rudolf Nureyev og Margot Fonteyn, og nu kan unge under 18 år komme i Operakino til halv pris.
Annonce

Faaborg: Tjajkovskijs ballet "Svanesøen" er en af de helt store klassikere i ballettens verden.

Men når det er Rudolf Nureyev og Margot Foneteyn, der danser solopartierne, bliver det ikke større.

Det gjorde de på Wiener Staatsoper i 1966 i Rudolf Nureyevs koreografi. Denne opførelse fra Wiener Staatsoper 1966 er gået over i ballettens historie, og torsdag den 27. februar kl. 19, kan Helios-Teatret blænde op for en af det 20'ende århundredes fornemste udgaver af "Svanesøen", der vises i en reetableret og digitaliseret udgave.

Som noget nyt har Helios-Teatret indført rabat på 50 pct. til unge under 18 år. Rabatten gælder til opera- og balletfilm, så er du ung og holder du af opera, ballet og klassisk musik, kan du altså slippe med 95 kr. for en billet.

Annonce

Ikonisk duo

Rudolf Khametovitj Nureyev (1938-1996) var sovjetiskfødt danser, og var en af 1900-tallets bedste mandlige dansere. Nureyev var i enhver forstand "Made In Russia". Det ville være svært at forestille sig en karakter af sådan modstridende lidenskab, ego, besættelse, talent, triumf og tragedie, der kommer fra andre steder end Rusland. Han var danser ved Kirovballetten i Leningrad (nuværende Sankt Petersborg) fra 1959 og deltog i ensemblets gæstespil i Paris 1961 og søgte der om politisk asyl. Han vakte senere stor begejstring med sin dans på verdens balletscener. Oftest optrådte han med Royal Ballet i London, længe med Margot Fonteyn som partner. Hun var også hans partner på de fleste turneer i Storbritannien og Nordamerika.

I 1961, da Margot Fonteyn overvejede pensionering, blev Rudolf Nureyev forvist fra Kirov Ballet, mens han dansede i Paris. Fonteyn, der dog var tilbageholdende med at være partner med ham på grund af deres 19-års aldersforskel, dansede med ham i hans debut med Royal Ballet i Giselle den 21. februar 1962. Duoen blev straks en international sensation, hver af de to dansere bragte det bedste frem i den anden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce