Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helt vildt: Øhavsmuseet havde 10.000 gæster i juli

Især Arresten på Torvet i Faaborg har været et tilløbsstykke. Foto: Ard Jongsma
Annonce

Faaborg: Kombinationen af mange danskere på ferie i det sydfynske, 50 % rabat på museumsbilletter og perfekt ”museumsvejr” skabte helt enorm travlhed på Øhavsmuseet i juli måned.

Mere end 10.000 besøgte museet, heraf var en tredjedel børn og unge under 18 år.

I 2019 var der knapt 6.000 gæster. Langt de fleste besøgte museets afdeling i Faaborgs gamle Ting- og Arresthus.

Direktør Peter Thor Andersen har svært ved at få armene ned:

- Det har været en helt vild sommerferie, hvor vi har haft rigtig travlt. Faaborg by og Det sydfynske Øhav med øhop, vandreture i Svanninge Bakker er blevet lagt ned af danske turister, og det blev vi også.

I påsken 2021 åbner det nye Øhavsmuseum på Faaborg Havn, der finansieres af øremærkede midler fra finansloven og Nordea-fonden. Museet skal samtidig være besøgscenter for Geopark Det sydfynske Øhav, der ventes at få et Unesco stempel i 2022. De 10.000 gæster er derfor et tal, der kan vokse yderligere i de kommende år.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at det ny museum og de mange tilbud i det fri ikke er klar endnu, men vi ser sådan på det, at rigtig mange danskere i år har fået øjnene op for Faaborg, Svanninge Bakker og Øhavet og vil vende tilbage i de kommende år. Vores særlige tilbud er jo næsten skræddersyet til fremtidens turisme med kombinationen af udstilling og ture på egen hånd. Det er tilmed klimavenligt, siger museumsdirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce