Annonce
Ugeavisen Faaborg

Her kan du holde afstand: Golfklub håber, corona vil få flere til at spille golf

Halvdelen af måtterne er fjernet, her hvor man kan øve sig i at slå bolden ud. Så er der i hvert fald ingen fare for at komme til at stå for tæt. Foto: Maria Retoft Pedersen
Det foregår udendørs og med god afstand til andre. På den måde er golf en corona-venlig sportsgren. Formand for Faaborg Golfklub håber at kunne skaffe flere medlemmer. Derfor kan man resten af året få gratis "golfkørekort".
Annonce

Faaborg/Svanninge: Mens håndboldhaller og fodboldbaner har været lukket de seneste uger, har man under stort set hele coronakrisen kunnet spille golf på banerne i Svanninge Bakker.

- Vi var lukket ganske kort, og så blev der åbnet for, at man kunne spille to ad gangen. Kort efter kunne man spille fire, fortæller formand Jørgen Bremholm.

Dog er der lukket ned for turneringer og socialt samvær efter runderne på de grønne plæner. En del, der ellers plejer at fylde meget blandt Faaborg Golfklubs omkring 500 medlemmer.

- Det er der mange, der savner. Men udover det, er golf jo en oplagt sport, når vi helst skal være udendørs og holde god afstand, lyder det fra formanden.

Derfor har Faaborg Golfklub netop lanceret et tilbud, som de håber, rigtig mange vil gøre brug af. Og som i sidste ende forhåbentlig kan føre til en medlemsfremgang i klubben.

- Resten af 2020 tilbyder vi, at man kvit og frit kan tage et "golfkørekort" hos os. I løbet af 8-10 uger lærer man teori, teknik og øver sig på en særlig bane, så man bliver klar til at blive sluppet løs på de større baner. Både her og i andre klubber, fortæller Jørgen Bremholm.

Og kommer der så mange, at der ikke er nok udstyr, spritter vi det af efter alle kunstens regler inden brug. Så der er ingen risiko ved at komme og prøve.

Jørgen Bremholm, formand Faaborg Golfklub

Annonce

Grebet af golf

Denne torsdag formiddag skinner solen over Svanninge Bakker, og kigger man ud over banerne, kan man konstatere, at en del er ude at svinge golfkøllerne.

Faaborg Golfklub er ikke blevet økonomisk hårdt ramt af coronakrisen, men det koster mange penge at drive det store anlæg med drift og vedligeholdelse af bygninger samt løn til greenkeepere, der sørger for at holde banerne i god stand.

- Vi får jo ikke deltagergebyrer ind fra turneringer, og sponsorerne trækker sig lidt, men det er ikke noget, der får nogle konsekvenser. Men vi tænker lidt mere over, hvordan vi bruger pengene, fortæller Jørgen Bremholm.

Sædvanligvis har Faaborg Golfklub et sted mellem 3000-3500 gæstespillere i løbet af et år. For en lille måneds tid siden, blev der igen åbnet for spillere udefra, og formanden regner med at kunne indhente det forsømte i løbet af de kommende måneder.

- Nu skal folk jo nok ikke ud at rejse verden rundt denne sommer, konstaterer han.

I første omgang glæder han sig til forhåbentlig at kunne byde en masse nye ansigter velkomne, som vil prøve kræfter med golfspillet.

- Og kommer der så mange, at der ikke er nok udstyr, spritter vi det af efter alle kunstens regler inden brug. Så der er ingen risiko ved at komme og prøve, siger han og tilføjer med et smil:

- Jo, det skulle lige være risikoen for at blive grebet af spillet. Den er bestemt til stede.

Jørgen Bremholm har selv spillet golf i 9 år og overtog formandsposten i klubben i december. Udover at han elsker konkurrenceelementet i sporten, nyder han naturen og den friske luft. Foto: Maria Retoft Pedersen
Stort set under hele corona-krisen har spillerne i Faaborg Golfklub kunnet dyrke deres interesse. Nu er håbet, at flere vil få øjnene op for den corona-venlige sportsgren. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce