Annonce
Ugeavisen Faaborg

Hun er for vild: Ella Hansen runder 600 hæklede tæpper

Ella Hansen i Røde Kors-butikken i Faaborg med sit hæklede tæppe nummer 600. Foto: Palle Søby
80-årige Ella Hansen fra Øster Hæsinge har netop afleveret tæppe nummer 600 til Røde Kors i Faaborg. Nu går hun efter det magiske mål: 1000 tæpper.
Annonce

Øster Hæsinge: Man tør næsten ikke tænke på, hvor mange timer Ella Hansen har brugt på det her. Eller hvor mange kilometer garn, hun har brugt.

Begge dele må være voldsomt store tal, for nu har 80-årige Ella Hansen fra Øster Hæsinge netop afleveret sit hæklede tæppe nummer 600 i Røde Kors-butikken i Faaborg.

- Jamen, jeg pudser skam også glorien. Og nu går jeg da efter at nå 1000 tæpper, fastslår Ella Hansen.

Hun har hæklet tæpper til Røde Kors siden 2004, og alene i år er det foreløbig blevet til 24 tæpper.

Ella Hansen afleverer sit hæklede tæppe nummer 600 til Inger Kobbernagel i Røde Kors i Faaborg. Foto: Palle Søby

Hun har også hæklet på livet løs under coronakrisen, og den har faktisk haft en gavnlig effekt for Ella Hansen:

- En morgen stod der to store sække uden for min dør, fyldt med garn. Der er mange, der har brugt tiden til at få ryddet op, og så er de kommet med garnrester til mig. Lige nu har jeg i hvert fald garn til de næste 20 tæpper, fortæller Ella Hansen.

Der var stor festivitas, da hun for nøjagtig to år siden afleverede tæppe nummer 500 i Røde Kors-butikken i Ringe. Det gik mere stille for sig, da hun forleden var inde hos Røde Kors i Faaborg for at aflevere de nyeste tæpper, herunder altså nummer 600.

Ella Hansen har gennem årene leveret hæklede tæpper til Røde Kors i både Faaborg, Ringe, Nr. Broby og Kværndrup - og sågar et par stykker i Haarby og Glamsbjerg.

De første 300 tæpper blev i vid udstrækning sendt ud af landet til verdens nødlidende områder, men de senere år har Røde Kors vurderet, at tæpperne egentlig er for gode til at blive sendt ud af landet.

I stedet bliver de solgt i Røde Kors-butikkerne, hvor for eksempel Ella Hansens seneste tæpper er sat til salg  for 100 kroner stykket i Faaborg.

- Jeg tror, Faaborg er det sted, hvor mine tæpper sælger bedst. Jeg har hørt, at der blandt andet er en del tyske sejlere, der sidder ned i havnen og fryser på deres både, og så køber de et tæppe oppe hos Røde Kors, nævner Ella Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce