Annonce
Ugeavisen Faaborg

I fynbomalernes fodspor: Ny sæson af Kunstnerkolonien optages i Faaborg og på Sydfyn

De seks kunstnere, som seerne kan møde i denne sæson af Kunstnerkolonien er Lillibeth Cuenca Rasmussen, Eske Kath, Ida Kvetny, Bjørn Magnussen, Gun Gordillo og Adam Christensen. Foto: Henrik Sørensen/Eddy Media
Seks nye kunstnere står klar til at tjekke ind til tredje sæson af Kunstnerkolonien på DR2. Denne gang danner Faaborg og Sydfyn rammen for kolonien, og de værker kunstnerne skaber i løbet af opholdet vil blive vist på Faaborg Museum.

Faaborg og Sydfyn: Søndag den 24. juli klokken 20 er der premiere på en ny sæson af DR2-programmet Kunstnerkolonien. Denne gang er seks danske samtidskunstnere rykket til Sydfyn.

De seks kunstnere har sagt ja til at bo sammen og skabe kunst i samme omgivelser som fynbomalerne for mere end 100 år siden. De skal hver især lave kunstværker, der på kun to uger skal ende med en samlet udstilling på Faaborg Museum, lyder det i en pressemeddelelse.

De seneste to år har DR2 etableret kunstnerkolonier i henholdsvis Skagen og på Bornholm, hvor kunstnere som Michael Kvium, John Kørner og Ursula Reuter har lukket op for deres kreative processer og ladet seerne få indblik i, hvor deres kreativitet udspringer fra, og hvordan deres værker bliver til. Denne sommer er et nyt hold af kunstnere klar til at tage imod udfordringen og åbne op for deres skabelsesprocesser.

Annonce

Det bliver spændende at se, hvad flere generationer af samtidskunstnere med vidt forskellige udgangspunkter og udtryksformer vil skabe under deres intense ophold, og hvordan de vil forholde sig til den lokale geografi og den kunstneriske arv, som Faaborg Museum rummer.

Anne Højer Petersen, direktør Faaborg Museum

De seks kunstnere, som seerne kan møde i denne sæson er Lillibeth Cuenca Rasmussen, Eske Kath, Ida Kvetny, Bjørn Magnussen, Gun Gordillo og Adam Christensen.

Kunsten udfoldes på Fyn

Ligesom kunstnerkolonierne i Skagen og på Bornholm har Sydfyn tilbage i slut 1800-tallet og start 1900-tallet tiltrukket en flot række af danmarkshistoriens store malere som Johannes Larsen, Peter Hansen, Anna og Fritz Syberg. De var elever af Kristian Zahrtmann og bliver i folkemunde ofte kaldet bondemalerne. Fælles for dem alle var, at de fandt inspiration i hverdagslivet og naturen.

Om kunstnerne

Lilibeth Cuenca Rasmussen er en af landets mest anerkendte performancekunstnere. Hun bruger sig selv og sin egen krop til at sætte spot på identitet, religion, køn og sociale relationer, og hun leverer budskaberne med humor og glimt i øjnene.

Eske Kath bevæger sig indenfor maleri og skulpturer, men har især gjort sig bemærket med sine farvestrålende landskabsmalerier, hvor naturlovene er ophævet, og hvor han formår at trække linjer ud til internationale problematikker.

Ida Kvetny henter sin inspiration fra tegneserier, street art og psykedelisk kunst til sit univers af malerier og skulpturer. Samtidig er hun frontløber på den digitale kunst, hvor hun med blandt andet Virtual Reality formår at skabe et rum, hvor beskueren kan træde ind i kunsten og opleve den på en helt ny måde.

Bjørn Magnussen har gjort sin entre på den danske kunstscene for få år siden og maler store billeder og saver skulpturerer i flamingo og træ med sin motorsav. 

Gun Gordillo er en dansk-svensk billedhugger, som med neonrør skaber smukke lysinstallationer i bl.a. byrum. 

Adam Christensen er en dansk performancekunstner, der er bosat i London. Hans performances er ofte iført højhælede sko og makeup i selskab med sin harmonika og en inderlig sangstemme, der beretter om hjertesorg og ensomhed. Derudover skaber han installationer med store tekstiler og video.

- I de seneste år har mange af os oplevet at arbejde alene og derhjemmefra. En hverdag, der er normalen for de fleste kunstnere. Kunstnerkolonien giver dem et fællesskab, som de ikke vidste, at de havde savnet. Vi er meget spændte på at sende seks nye kunstnere af sted i år, og jeg glæder mig til at se, hvordan de arbejder og bruger hinanden, når de udfolder deres kunst på Fyn, fortæller redaktør i DR, Anja Hauberg.

Hun glæder sig samtidig over, at de tidligere udgaver af programmerne er lykkedes med at ramme bredt, så både folk med og uden kunstviden får noget ud af dem.

Tv-holdet er netop i disse dage ved at afslutte optagelserne i Faaborg.

Annonce

Værker udstilles i Faaborg

Alle værker, der bliver skabt i løbet af Kunstnerkolonien, udstilles til sommer i samarbejde med Faaborg Museum. Og museumsdirektør Anne Højer Petersen glæder sig både til at se, hvordan kunstnerne griber opgaven og udstille deres værker.

- Mange tænker ofte på Fynbomalere og Faaborg Museum som en historisk tidslomme, og det er jo rigtigt nok i dag. Men da museet blev indviet i 1910, var det et museum for samtidskunst, og de centrale kunstnere i kredsen i høj grad levende. Det bliver derfor spændende at se, hvad flere generationer af samtidskunstnere med vidt forskellige udgangspunkter og udtryksformer vil skabe under deres intense ophold, og hvordan de vil forholde sig til den lokale geografi og den kunstneriske arv, som Faaborg Museum rummer, siger museumsdirektør på Faarborg Museum, Anne Højer Petersen.

Det er produktionsselskabet, Eddy Media, der producerer programmerne for DR, og som igen i år tager seerne med helt inde i maskinrummet for at opleve skabelsen af værkerne på klos hold og følger processen fra første tanke til sidste streg.

Annonce
Midtfyns Posten

Underholdning i Åløkkeparken

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Prøv kræfter med kajaksejlads i Faldsled

Annonce
Midtfyns Posten

Minister på besøg: Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervsrygsæk skal inspirere hele landet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Rus & Riller med pop-up shop hos Falsled Strand Camping

Ugeavisen Faaborg

Faaborg Skakklub kom styrket ud af coronaen

Ugeavisen Faaborg

Nu går træskæreren i gang: Kæmpe træstamme skal være blikfang foran Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Machokatten Kala slår til om natten

Ugeavisen Faaborg

Musikforening fejrer jubilæumsår med folkegave

Ugeavisen Faaborg

På med næsen og snør løbeskoene - for nu skal der skaffes penge til hospitalsklovnene

Ugeavisen Faaborg

'Downton Abbey: En ny æra' har premiere i Helios

Ugeavisen Faaborg

Havnevandring og workshop: Kom med dine input til at sikre Faaborg mod højvande

Ugeavisen Faaborg

Solskoldninger, pollenallergi og ømme ankler går nok: Men én ting har doktoren respekt for

Ugeavisen Faaborg

Badass-brodering md Trine Runge Jessen i Faldsled

Ugeavisen Faaborg

Støttekroner gør ny sangvandring mulig

Annonce