Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ina tilbyder kontor-yoga til stive nakker og musearme

Ina Lykke Schmidt er klar til at hjælpe folk, der har problemer, fordi de har et stillesiddende arbejde foran en computerskærm. Foto: Maria Retoft Pedersen
Ina Lykke Schmidt er som én af de første på Fyn blevet certificeret i kontor-yoga og tilbyder nu at undervise hos lokale virksomheder.
Annonce

Faaborg: Sidder du timevis foran skærmen på dit arbejde, og døjer du med ømme skuldre, plagede tastaturfingre og smerter i lænden, så er der gode nyheder. Faaborg har nemlig fået en certificeret kontor-yoga-instruktør.

I oktober tog 37-årige Ina Lykke Schmidt sin uddannelse som instruktør i den helt særlige yogaform kontor-yoga, og nu er hun klar til at rykke ud til arbejdspladser i det fynske og instruere medarbejderne i, hvordan de kan gøre noget godt for kontorkroppene.

- Vores kroppe er ikke lavet til stillesiddende arbejde. I dag er stort set alle specialister i forhold til det, de arbejder med, og derfor gentager man den samme arbejdsstilling. Der opbygger sig spændinger i kroppen, og så giver kontor-yoga bare rigtig god mening, lyder det fra Ina Lykke Schmidt.

Når man dyrker kontor-yoga, skal man ikke skifte tøj, man skal ikke ned at ligge på gulvet, og man bruger ikke andre redskaber end en stol.

- Mange bliver lidt skræmt, når de hører, de skal dyrke yoga. For så tænker de på avancerede bevægelser, hvor man lige krøller sig selv sammen som en sommerhat og tager benene om i nakken. Men sådan er det ikke. I kontor-yoga kan alle være med, og øvelserne tager fat på netop nogle af de problemstillinger, der er typiske for folk, der sidder på kontor, siger hun.

Kontor-yoga

Kontor-yoga er et miks af yoga, fysioterapi og ergonomi.

Øvelserne er rettet mod tastaturfingre, skærm-øjne, spændinger i nakke og skuldre, træthed, hovedpine, stress mm.

Kontor-yoga er en kombination af fysiske øvelser, åndedrætsteknikker og ro for sindet.

Kontor-yoga er forholdsvis nyt i Danmark men udbredt blandt andet i USA.

Alle instruktører kan ses på https://www.kontor-yoga.dk/

Kilde: kontor-yoga.dk

Annonce

En sund pause

Ina Lykke Schmidt er allerede en erfaren yogainstruktør. Hun har to yogahold i Forum Faaborg - ét for seniorer og ét, hvor hun kombinerer forskellige typer af yoga. Og den nye kontor-yoga har hun prøvet af hos medarbejderne hos Det Rigtige Faaborg, hvor hun selv har lejet sig ind på en kontorplads.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme ud på nogle flere arbejdspladser med kontor-yogaen. Og det er en rigtig god investering for arbejdsgiverne. Typisk går man jo til kiropraktor, fysioterapeut eller sygemelder sig, når skaden er sket. Men yogaen er forebyggende, og samtidig har yogaen indbygget et mentalt pusterum, som gør, at man kan vende tilbage til arbejdet med fornyet energi, siger hun.

Øvelserne kan sammensættes, efter hvad der er brug for i de konkrete virksomheder.

Ina Lykke Schmidt er selvstændig med virksomheden Skrivekraft, hvor hun udbyder skrivekurser, walk'n'writes og workshops. Og stort set alle tilbuddene handler om at bruge skrivningen til at forbedre trivsel og skabe glæde.

- På den måde går de to ting rigtig godt i spænd. Jeg brænder for sundhed og "den sunde pause". Om den sunde pause så er skrivning eller yoga, så handler det om at vende blikket indad og skabe restitution og rekreation, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce