Annonce
Ugeavisen Faaborg

Jim Lyngvild i centrum på egen udstilling

Hele Jim Lyngvilds "pærevælling" kan opleves på udstillingen på Holmegaard Værk. Foto: Søren Gylling
Udstillingen åbner i maj og kan ses resten af året.

Holmegaard: Når Holmegaard Værk efter planen åbner årets store særudstilling 13. maj, er det med Danmarks pt. mest kontroversielle designer og kreative personlighed i centrum. Udstillingen ’Jim Lyngvild – SOLO’ bliver den største og første af sin art, som samler hele paletten af Jim Lyngvilds sprudlende og farverige kunsthåndværk.

Jim Lyngvild er bosat i Haagerup ved Korinth på vikingeborgen Ravnsborg.

En over tre meter høj buste af Dronning Margrethe, store unikasmykker, overdådige kjoler, skulpturer og en helt ny serie af drikkeglas udviklet i samarbejde med glaspusterne på Holmegaard Værk. Det er, hvad gæsterne bl.a. kan se frem til.

Annonce


Det her er den første udstilling, der beskæftiger sig med alt, hvad der er inde i mit hoved. Hvis man har set noget af det, jeg har lavet før, så har man overhovedet ikke set det her. Det er helt nyt. Jeg viser hele pærevællingen på én gang.

Jim Lyngvild


Den kommende udstilling samler både nye og gamle værker, herunder en serie af religiøse billeder fremstillet specielt til Holmegaard Værk – fra ånder og overtro til folketro, asatro og kristendom.

- Det her er den første udstilling, der beskæftiger sig med alt, hvad der er inde i mit hoved. Hvis man har set noget af det, jeg har lavet før, så har man overhovedet ikke set det her. Det er helt nyt. Jeg viser hele pærevællingen på én gang, siger han i en pressemeddelelse.

Står selv for alt

Jim Lyngvild er både hånden, hovedet og hjertet i alle de udstillede værker. Alt fra kjoler og smykker til de store fotografier, som er kernen i udstillingen, er designet og skabt af Lyngvild selv, mens glas og skulpturer er blevet til med hjælp fra museets kunsthåndværkere.

- Udstillingen er et nyt kapitel i Holmegaards traditionsrige historie, som er fyldt med kunsthåndværk. Det gamle glasværk har i 200 år været et centrum for kreativitet, og Holmegaard Mose har helt tilbage til stenalderen været et arnested for håndværk og skabertrang. Derfor synes vi, det var oplagt at give Jim Lyngvild en platform her på Holmegaard Værk – som det moderne renæssancemenneske, han er, siger museumschef Thorbjørn Kolbo.

Jim Lyngvild trak i sommeren 2020 masser af mennesker i Faaborg Kirke, hvor han stod bag kæmpemæssige fotostater med bibelske motiver.

Jim Lyngvild er pt også aktuel med sin udstilling af kongerækken på Kronborg Slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Udviklingsekspert: Museum afspejler de trends, der får folk til at søge tilbage til naturen

Ugeavisen Faaborg

Store forventninger til nyt museum fra borgmester og turistaktører: - En ny og moderne attraktion

Ugeavisen Faaborg

Naturen giver operationspatienter ro: Erfaringer fra OUH får plads på særudstilling på Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Fra Sydsjælland til jernaldermosen på det nye Øhavsmuseum: Tore hentede en død hest på Tærø

Annonce