Annonce
Ugeavisen Faaborg

Jim Lyngvild på hjemmebane blandt vikinger og ånder

Jim Lyngvild kan finde kameraudløserknappen på de fleste smartphones. Foto: Torsten Cilleborg
Ravnsborgs sommer- og vikingemarked blev en publikumstræffer
Annonce

Ravnsborg: Med 200 vikinger i hjemmevævede vadmelsklæder og spåkoner med tarotkort, var designeren og eventmageren Jim Lyngvild på hjemmebane i mere end én forstand, da han og ægtefællen Morten Paulsen i den forlængede weekend bød til sommer og vikingemarked på Ravnsborg.

Med magnetisk nærvær bevægede hans sig storsmilende rundt og tog sig tid stort set hver enkelt gæst og lod til at have masser af overskud til smalltalk, autografskrivning, selfie-fotografering og hilsener til markedsfolkets medbragte kæledyr.

Den asatro iværksætter har selv designet og opført det spektakulære bygningsværk med tilhørende gudetempel ved Ravnsborg, der lægger ramme til markedet, og det er åbenbart populær hos både ånder og de gamle nordiske guder:

Vikingbørnene leger med træsværd. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Irriterende mangel på åndekontakt

- Ånderne klæber til mig, sådan er det bare, fortæller Jim Lyngvild.

Han har mange spirituelle mennesker og deciderede medier i sin omgangskreds, og han har selv været med til at håndplukke de clairvoyante stadeholdere for at undgå de plattenslagere og svindlere, som åndeverdenen åbenbart også virker dragende på. En af de godkendte clairvoyante er hans ven, mediet Marion Dampier-Jeans, der gav foredrag på markedet.

- Hun er fantastisk. Forleden sagde hun til mig "Hvorfor står der en grønlandsk mand med en kajak ved siden af dig?" Jeg havde ikke fortalt hende, jeg lige har været i Grønland, og jeg kunne ikke selv fornemme ånden, men jeg har altså hele tiden ånder omkring mig. Ånder knytter sig ikke kun til huse, det kan også være til mennesker eller genstande. Ravnsborg ligger i et meget spirituelt område. Det er gjort mange fund fra jern- og bronzealder i området, og det er ikke tilfældigt, at engene her kaldes for Helligmosen, eller at Brahetrolleborgs kloster blev opført lige her i 1100-tallet, siger han.

Annonce

Guderne råber og skriger

Jim Lyngvild bruger medierne til at kommunikere med de gamle guder, som følger ham tæt, men som han ikke selv har fået gaven at kunne tale med.

- En god veninde, Mariakaisa Bruun, som også er clairvoyant, kunne for eksempel fortælle mig, at Odin og Freia havde væddet med hinanden, om jeg ville blive færdig med vikingeborgen her. Jeg ved ikke hvem af dem der vandt væddemålet, men færdig er jeg da blevet.

- Mariakaisa er et blidt, kristent menneske, der som regel har forbindelse til rolige engle, og hun bliver lidt overvældet af de nordiske guder, for de råber og skriger til hende. For få dage siden havde jeg brug for et råd fra hende, for jeg skulle lave en bog med billeder af netop de nordiske guder, og jeg var faktisk i tvivl, om de ville bryde sig om at blive afbilledet, og om jeg var den rigtige mand til opgaven. Men så en morgen ringede Mariakaisa til mig, og fortalte at guderne havde været hos hende om natten. De havde lavet ballade, råbt og skreget, og bedt hende give mig besked om, at jeg bare skulle se at få fat på mine nosser og komme igang. Så vidste jeg jo, at det var okay, og jeg kunne løse opgaven.

Alle vil hilse på Lyngvild, selv hundene. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce