Annonce
Ugeavisen Faaborg

Josephine afslutter sin uddannelse i Matas: Man skal kunne væsentligt mere end bare at se godt ud

Josephine Dvinge van Deurs sætter fokus på produkter fra Nilens Jord i hele uge 20 som en del af sin fagprøve i uddannelsen til materialist. Foto: Maria Retoft Pedersen
Josephine Dvinge van Deurs holder fagprøve i Matas i uge 20, hvor hun sætter fokus på hudplejebrandet Nilens Jord. Det er samtidig afslutningen på hendes uddannelse som materialist.

Faaborg: De seneste to år har kunderne kunnet møde 21-årige Josephine Dvinge van Deurs, når de har handlet hos Matas i Faaborg, men når sommeren er ovre, så er det slut.

Josephines uddannelse til materialist synger nemlig på sidste vers, og den 31. august har hun sidste arbejdsdag i butikken i Faaborg.

Inden da skal hun dog lige have klaret sin fagprøve. Her har hun valgt at sætte fokus på hudplejebrandet Nilens Jord.

Annonce

- Det er et dansk mærke, som jeg kender rigtig godt, og som også har en holdning til bæredygtighed, siger Josephine Dvinge van Deurs.

I løbet af ugen vil der være konkurrencer. Der vil også være en kundeaften den 18. maj, hvor man kan blive klogere på mærket og få gode tips og tricks til makeuppen. Det koster 50 kroner at deltage i aftenen, der finder sted fra klokken 18.30-20.30, og der er en goodiebag til alle deltagere. Tilmelding er nødvendig, og der er plads til 15 deltagere.

Torsdag d. 19. maj vil der i tidsrummet 11-16 også være en konsulent til stede i butikken, hvor man kan bestille en tid og få tips og tricks til at få lagt en pæn makeup. Booking sker via butikken.

- Hver dag i ugen vil have et tema, fx glød og udstråling, hvor jeg på vores Facebookside kommer til at give gode råd og dele min egen hudplejerutiner, lyder det fra den 21-årige elev.

Det hele munder ud i en opgave, som Josephine skal forsvare i midten af august, inden hun kan kalde sig uddannet materialist.

Skal vide en masse

- Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville noget med beauty. Min faster er også materialist, fortæller hun.

Efter en praktik i Matas i først Rosengårdscenteret og senere i Vestergade i Odense, endte hun med en læreplads i Matas i Faaborg.

- Der er lidt langt fra Seden, hvor jeg bor, men det har været en rigtig god tid, og jeg er landet på rette hylde, siger hun.

Mange tror, at det bare handler om at stå og se køn ud. Men der er meget mere i det. Man skal vide en masse om sundhed, vitaminer, sportsskader, de forskellige hudtyper, og man skal vide noget om ingredienserne, og hvad de gør. Kunderne forventer, at vi ved noget om lige præcis det, de står og mangler.

Josephine Dvinge van Deurs

Det er kommet bag på hende, hvor mange ting, man skal vide, for at kunne blive materialist.

- Mange tror, at det bare handler om at stå og se køn ud. Men der er meget mere i det. Man skal vide en masse om sundhed, vitaminer, sportsskader, de forskellige hudtyper, og man skal vide noget om ingredienserne, og hvad de gør. Kunderne forventer, at vi ved noget om lige præcis det, de står og mangler, siger hun.

Annonce

Er blevet mindre genert

Josephine Dvinge van Deurs har altid været en lidt stille og genert pige. Men hendes uddannelse og dertil hørende skoleophold og eksaminerne har gjort, at hun har været igennem en god udvikling de seneste år.

- Det har været en stor del af min uddannelse at skulle fremlægge det, jeg ved. Jeg er blevet meget mere selvsikker, og det kommer mig også til gavn, når jeg skal ekspedere kunder i butikken.

- Og jeg troede aldrig, jeg skulle sige det, men jeg glæder mig faktisk til at komme op og forsvare min fagprøve, siger hun med et smil.

Hvad fremtiden byder er endnu uvist.

- Jeg vil rigtig gerne fortsætte i Matas, måske i en butik lidt tættere på, hvor jeg bor, lyder det fra Josephine Dvinge van Deurs, som allerede så småt har begyndt jobsøgningen.

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Støttekroner gør ny sangvandring mulig

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Historiske bygninger fra 1500-tallet sikret for fremtiden: - Jeg bliver helt rørt

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Rise Sparekasse uddeler 50.000 kroner til foreninger i Faaborg og omegn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Midsommer Kulturfest i Multihuset

Ugeavisen Faaborg

Masser af aktiviteter i Kr. Himmelfartsferien: Kom til langbordsmiddag ned gennem Faaborg gågade

Midtfyns Posten

Syng, spis og snak - fællessang i Nr. Broby

Ugeavisen Faaborg

Gratis is hos Marie Florence

Ugeavisen Faaborg

Ny bestyrelse i bridgeklubben

Midtfyns Posten

Fransk caféstemning på Brobyværk Kro

Ugeavisen Faaborg

Cottage-inspireret have åbner havelågen op

Ugeavisen Faaborg

Generalforsamling i Svanninge Folkemindesamling

Ugeavisen Faaborg

Mød fortiden og flere end 150 vikinger til Lyngvilds sommermarked

Ugeavisen Faaborg

Den fortryllende forædling af roser

Ugeavisen Faaborg

Prøv plantefarvning på Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Butikslokale har stået tomt siden 2014: Danmarks bedste bageri laver hul i væggen og udvider med stort caféområde

Annonce