Annonce
Ugeavisen Faaborg

Jul hjemme hos Anne Jørgensen: På Lyø får grise, katte og høns også gaver

Anne Jørgensen. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre Anne Jørgensen beskriver sig selv som en ægte "Gertrud Sand".
Annonce

Hvad holder du mest af ved julen?

- Jeg kan rigtig godt lide at give gaver, så jeg glæder mig altid mega meget til at købe gaver. Alt og alle skal have gaver - selv grisene og kattene og hønsene. Derudover er jeg også en rigtig Gertrud Sand, der har kassevis af julepynt - den slags med masser af glimmer, der sviner overalt - som jeg glæder mig rigtig meget til at hænge op. Men ak, det går jo som regel sådan, at jeg omkring 22. december står med røg ud af ørerne, fordi jeg mangler en masse gaver, og halvdelen af julepynten stadig ligger i de kasser, der står midt på gulvet. Jeg elsker selvfølgelig også at få gaver og plejer altid at få flest. Men nu har jeg fået en stor konkurrent i min dreng, Rasmus. Men jeg glæder mig til at se ham juleaften i år. Til jul er han næsten to år, så måske han synes, det er lidt sjovere med gaver i år. Bare der er en gravko iblandt, så skal det nok blive en succes. Den dreng har gravko på hjernen.

Hvilke traditioner er vigtige for dig?

- Vi har ikke så mange juletraditioner, men vi er altid i kirke juleaften. Så er hele Lyø Kirke fuld, og så kan man også lige sige "god jul" til de andre øboer. Det er meget stemningsfuldt på godt og ondt. For når man sidder der i kirken, og lysene er tændt, orglet spiller og folk synger, så glæder man sig over det, man har, men tænker samtidig også tilbage på dem, der ikke er her mere. Vi har mistet mange øboer de seneste år, heriblandt min far, som jeg savner rigtig meget. Så selv om han var en rigtig jule-hader, så er juleaften jo ikke helt det samme uden ham.

Hvad står der på bordet juleaften i din familie?

- And!!! Moskusænder, som har haft et fedt liv, fordi vi selv avler dem. Fra de bliver klækket om sommeren, har vi dem rendende rundt over det hele, og så omkring juletid mødes vi og hugger hovedet af dem, piller dem og gør dem ovnklar. Det er forresten også en god familie-juletradition at mødes og slagte nogle ænder. Omend en lidt bizar en af slagsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce