Annonce
Ugeavisen Faaborg

Jul i Faldsled indtager havnen

Det er en fast tradition, at Falsled Kro laver gourmethotdogs til markedsgæsterne. Billetsalget til disse begynder klokken 10, og der er tradition for, at de hurtigt bliver udsolgt. Men der er heldigvis også andet lækkert at fylde sin mave med. Arkivfoto
Det traditionsrige Jul i Faldsled værner om gentagelserne, men noget er alligevel nyt, når lokalsamfundet slår armene ud og sætter gæsterne i julestemning søndag 24. november.
Annonce

Faldsled: En del af julens charme er gentagelserne og traditionerne. Og når lokalsamfundet i Faldsled søndag 24. november klokken 10-16 inviterer til Jul i Faldsled, er rigtig meget, som det plejer. Men så alligevel ikke det hele.

- Det er vigtigt for os, at meget er, som det plejer. Vi skal ikke ændre på noget, som fungerer. Men i år har vi valgt at samle julemarkedet centralt i den ældre del af byen. Vi har fået lov til at låne træhusene inde fra Faaborg, som vi sætter op nede på havnen. Tidligere år har markedet været spredt mere ud i hele byen, men tilbagemeldingen fra gæsterne har været, at det var svært at finde ud af, hvor det hele ender og begynder, lyder det fra Mathilde Hermansen fra arrangørgruppen.

I husene vil der være masser af delikatesser og andet godt at gå på opdagelse i.

Igen i år byder Jul i Faldsled på masser af udstillere med alt fra brugskunst, kunsthåndværk og julepynt til uld og læder, skind og smykker og alverdens spiselige lækkerier.

- Der er en lille smule udskiftning i kredsen af udstillere, men der er lige så mange, som der plejer. Det, som betyder noget for os i arrangørgruppen, er, at udstillerne kommer med noget, der er julet eller lokalt og af god kvalitet, siger Mathilde Hermansen, som blandt andet nævner håndlavede lampeskærme som en af de nyheder, der bliver at finde på årets marked.

Derudover byder programmet også på besøg fra julemanden, optog med tambourkorps, gourmethotdogs fra Falsled Kro, kørsel med hestevogn og meget mere.

Brødrenes ølbar hos Christian og Frederik Lauesen var et kæmpe hit sidste år, så den er naturligvis også at finde i år. Arkivfoto
Annonce

Skal ikke være større

Sidste år oplevede Jul i Faldsled det største år nogensinde, og arrangørerne blev nødt til at træffe et valg om, hvor arrangementet skulle bevæge sig hen fremadrettet.

- Jul i Faldsled er arrangeret af frivillige kræfter, og hvis markedet skal være større, skulle vi ud og skaffe hjælp til at dirigere trafikken, leje toiletvogne, tage entré og den slags. Vi blev enige om, at det var vi ikke interesserede i. For os har det højest værdi, at det er lokalt og hyggeligt og ikke stort og kommercielt, siger Mathilde Hermansen.

Arrangørgruppen er fra i år blevet lagt ind som en undergruppe under Faldsled Beboerforening, hvilket gør en række praktiske ting noget nemmere, forklarer Mathilde Hermansen.

- Det er blevet et ægteskab mellem to ildsjælegrupper i Faldsled, som alligevel har samarbejdet i rigtig mange henseender. Beboerforeningen har allerede cvr-nummer, har styr på paragraffer, vedtægter og den slags, som vi kan drage nytte af.

Selv glæder hun sig til at se folk med smil på læben og vejrbidte kinder til årets Jul i Faldsled:

- Selv om vi jo ved, at vi på den her årstid kan være udsat for både regn, storm og sne, så bliver det Jul i Faldsled uanset vejret. Men jeg håber selvfølgelig på en smuk solskinsdag med et hvidt drys fra oven, siger hun.

- Det vigtige er, at folk har en hyggelig dag og får en på opleveren.

Optog gennem byen er et festligt syn. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aftensang ved skovsøen

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce