Annonce
Ugeavisen Faaborg

Juleoverraskelse til plejehjemsbeboere: Privat borger sørger for røget ål og gaver til bankospil

Her er det Tonni Hansen, der kommer og henter kassen og poserne til plejehjemmet Nørrevænget i Gislev. Til venstre Linda Eckhardt, leder af plejehjemmet Steensvang i Faldsled, og til højre Lars Stenner Bahl, halinspektør og cafeteriaforpagter i Svanninge, samt Charlotte Kastrup, der har fået ideen til det hele. Foto: Palle Søby
Under overskriften ”From All of Us to All of You” modtog beboere og ansatte på plejehjemmene i Faaborg-Midtfyn tirsdag 15. december en særlig "goodiebag" til deres frokost. Det er et initiativ fra en Faldsled-borger og donationer fra virksomheder og private fra Faaborg-egnen, der har gjort det muligt.
Annonce

Faldsled/Faaborg-Midtfyn: En tidlig morgenstund i november fik designer Charlotte Kastrup fra Faldsled en idé: Hun ville lave en indsamling til fordel for de ældre på plejehjemmene i Faaborg-Midtfyn. Og hun fik hurtigt flere med på ideen.

- Jeg synes, det negative har fyldt alt for meget her i efteråret. Det er tid til at sprede lidt glæde og nogle positive ringe i vandet. 2020 har været et slemt år - ikke mindst for de ældre på plejehjemmene, der har været mere eller mindre afskåret fra deres kære, så jeg synes, at de fortjener lidt ekstra godt her op til jul, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Charlotte Kastrup fra Faldsled har taget initiativ til det gode tiltag - her står hun med en pakke ål, som vil skabe juleglæde på alle kommunens plejehjem. Foto: Palle Søby

På bare tre dage fik hun de nødvendige penge i hus med hjælp fra mediehuset Det Rigtige Faaborg. Projektet har modtaget donationer fra virksomheder og private på Faaborg-egnen. Der er i alt indsamlet 37.500 kroner.

Det betyder, at alle plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune tirsdag fik tre styk goodiebag med henholdsvis hjemmebagt rugbrød, smør, røget ål, purløg, æggestand, snaps samt otte gaver til julebankospil.

Lars Stenner Bahl, halinspektør og forpagter af Svanningehallens caféteria, er en af dem, der med det samme bakkede op om Charlotte Kastrups idé. Det var ham, der der stod for at pakke maden hygiejnemæssigt forsvarligt.


Hele ideen er at vise alt det, vi kan, når vi står sammen. Og ved at give får du selv noget igen. Ud over at det er en glæde at give, så er alle elementerne til denne lille juleoverraskelse købt lokalt, ligesom indsamlingen også er med til at give positiv opmærksomhed til dem, der har støttet.

Charlotte Kastrup


Annonce

Rørte beboere

Elever fra Enghaveskolen har indkøbt bankogevinsterne. Som tak for hjælpen får eleverne 3000 kroner i tilskud til en lejrskole.

Leder af Steensvang Plejehjem i Millinge, Linda Eckhardt, var også hurtig til at bakke op om ideen og har stået for at koordinere med de øvrige plejehjem i kommunen.

- Det er en større logistisk opgave, men det er jo det hele værd. De beboere, jeg har fortalt, at der kommer røget ål til frokost i dag (tirsdag, red.), er blevet så rørte. Det betyder meget for dem, at det er andre borgere og virksomheder i Faaborg-Midtfyn, der har doneret penge til frokosten og dermed også sendt dem en tanke her i juletiden, siger hun.

Annonce

En ny tradition

Tanken er at gøre det til en tradition hvert år op mod jul at mobilisere civilsamfundet til at sende en tanke til nogen, der har særligt brug for det.

For Charlotte Kastrup er det vigtigt, at indsamlingen skaber glæde for alle:

- Hele ideen er at vise alt det, vi kan, når vi står sammen. Og ved at give får du selv noget igen. Ud over at det er en glæde at give, så er alle elementerne til denne lille juleoverraskelse købt lokalt, ligesom indsamlingen også er med til at give positiv opmærksomhed til dem, der har støttet, fortæller hun.

Linda Eckhardt (i midten), leder af plejehjemmet Steensvang i Faldsled, havde blomster med til Charlotte Kastrup og halbestyrer Lars Stenner Bahl i Svanninge som tak for det gode initiativ. Foto: Palle Søby

Formand for Sundhed og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Herdis Hanghøi (V), glæder sig over initiativet og den store opbakning:

- Det er fantastisk at opleve det sammenhold og den omsorg for hinanden, som jeg synes, vi har set under coronakrisen - i hele kommunen. Der er rigtig mange, der har taget et ekstra slæb for at glæde andre. Det er dette initiativ et flot eksempel på. Det kan vi godt være stolte af, siger Herdis Hanghøi.

Her er det Dorte Pihl, leder af Tingager Plejehjem i Ringe, der henter alle de gode sager hos Linda Eckhardt, Lars Stenner Bahl og Charlotte Kastrup. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce