Annonce
Ugeavisen Faaborg

Jury fik ingen indstillinger: Nu er handicappris aflyst

Landsbyfælleskabet Ølsted vandt prisen og 5000 kroner sidste år for at gøre noget ud over det sædvanlige ved at skabe trygge og familiære rammer og værksteder, der giver meningsfuld beskæftigelse for beboerne. Arkivfoto: Palle Søby
Hvert år hylder Faaborg-Midtfyn Kommunes Handicapråd en person, virksomhed eller en forening, der gør noget særligt for handicappede. Men i år har rådet ikke fået en eneste indstilling, og derfor bliver der heller ingen prisoverrækkelse.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: - Handicapverdenen er coronaramt.

Sådan lyder forklaringen på, at der slet ingen indstillinger er kommet til Handicapprisen i år, ifølge formand for Handicaprådet, Kristian Nielsen (V).

Det er Handicaprådet, som hvert år uddeler prisen til en person, virksomhed eller forening, der i særlig grad har ydet en indsats for, at borgere med handicap kan deltage i samfundslivet på lige fod med andre.


I min optik er der mindst lige så mange under coronakrisen, som kunne gøre sig fortjent til prisen.

Kristian Nielsen, formand for Handicaprådet


Prisen er blevet uddelt i mere end 10 år i træk, og sidste år var det Landsbyfællesskabet Ølsted, der rendte med prisen. Men i år bliver der altså hverken fest eller prisoverrækkelse.

De manglende indstillinger skyldes dog ikke, at der ikke er nogen, der har gjort noget særligt for handicappede, understreger Kristian Nielsen.

- I min optik er der mindst lige så mange under coronakrisen, som kunne gøre sig fortjent til prisen.

Kristian Nielsen sidder i kommunalbestyrelsen for Venstre. Han er desuden formand for Faaborg-Midtfyn Kommunes Handicapråd. Arkivfoto: Michael Bager

Uddelingen af prisen skulle have foregået torsdag 3. december på rådhuset i Faaborg, hvor borgmester Hans Stavnsager (S) skulle have overrakt prisen og de 5000 kroner, der følger med.

- Det stod hurtigt klart, at vi skulle tænke alternativer til prisoverrækkelsen og festlighederne. Og da der så heller ikke kom nogle indstillinger, så ville vi ikke sætte en hel masse i gang for at få folk til at komme med indstillinger. Vi venter, til vi kan holde en ordentlig prisoverrækkelse næste år.

Annonce

Så synlige som muligt

Kristian Nielsen fortæller, at Handicaprådet normalt modtager en håndfuld indstillinger.

- Har I gjort nok for at gøre prisen synlig?

- Det spørgsmål kan man jo altid stille. Jeg synes, synligheden i medierne var fin, da vi lancerede prisen i medierne i oktober. Og der plejer også at komme indstillinger ud af det. Det gjorde der så ikke denne gang, og så kiggede vi på hinanden og sagde "nå", fortæller formanden og uddyber:

- Det var også på et tidspunkt, hvor DH (Danske Handicaporganisationer, red.) anbefalede digitale møder og opfordrede medlemmer til at passe på. Derfor blev vi enige om, at det ikke er i år, at vi gør det.

- Rigtig mange handicappede er jo i risikogruppen, og derfor skal de være forsigtige, minder Kristian Nielsen om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce