Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kaj Teinholts hjerte bankede for børn og unge

Kaj Teinholt udførte et stort stykke arbejde, da den nedbrændte spejderhytte Hovborg på Nordlangeland skulle genopføres. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Annonce

Tidligere lærer og ungdomsleder Kaj Teinholt, Faaborg, er efter lang tids sygdom sovet ind i sit hjem på Bjernevej i Faaborg. Han blev 83 år.

Hans hjerte bankede for børn og unge, som har meget at takke ham for. I langt over 30 år var han folkeskolelærer på Sundskolen i Faaborg. Når skoledagen var slut, var det ofte, at han fortsatte med lederarbejde i ungdomsorganisationen FDF Faaborg-Svanninge.

En årrække var han leder for nogle af børnegrupperne og med i kredsledelsen. De sidste mange år var han en særdeles aktiv formand og nøgleperson i FDF Faaborg-Svanninges Venner, der via medlemskontingenter og årlige loppemarkeder tjener penge til ungdomsarbejdet, så lederne kan koncentrere sig om arbejdet med børnene og de unge.

Kaj Teinholt var primus motor, når der med jævne mellemrum skulle hentes gode effekter på genbrugspladsen til loppemarkederne. Desuden brugte han hvert år mange timer på at besøge en del af vennekredsens medlemmer for at opkræve det årlige kontingent på blot 50 kroner. Det kunne godt trække ud, fordi en hyggelig snak med ham godt kunne tage tid.

Kaj Teinholt var en del år formand for Ejerlauget FDF Hovborg på Nordlangeland, hvor en række fynske FDF-kredse har en fælles lejrhytte. Da den nedbrændte i 2008, var han formand og brugte mange timer på arbejdet med at få genopført hytten. Den er basis for den årlige familieweekend.

Kaj Teinholt stammede fra København og blev oprindelig udlært som maler, inden han skiftede til lærerfaget. Først var han nogle år lærer i Sønderjylland, hvortil han havde familiemæssig tilknytning, inden han blev fynbo.

Han var en humoristisk og markant personlighed, der vil blive stærkt savnet ved kommende møder, arrangementer m.v.

Bisættelsen har fundet sted fra Haastrup Kirke.

Æret være Kaj Teinholts minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce