Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kendt ansigt bliver ny museumsinspektør hos Øhavsmuseet

Tissel Lund-Jacobsen glæder sig over fastansættelsen hos Øhavsmuseet. Foto: Ard Jongsma/Øhavsmuseet
Fra d. 1. januar 2020 tiltræder en ny museumsinspektør på Øhavsmuseet i Faaborg. Stillingen tilfalder Tissel Lund-Jacobsen, der tidligere har været ansat hos museet på projektbasis. Hun er lykkelig for endelig at være fast tilknyttet og ser frem til at medvirke til museets udvikling.
Annonce

Faaborg: I det nye år sætter Øhavsmuseet yderligere fokus på landskabshistorie. Det betyder, at det sydfynske museum ansætter en ny museumsinspektør, der blandt andet skal styrke dette område. Det er dog ikke en helt ukendt skikkelse, Øhavsmuseet hiver i land. Den nyansatte er nemlig Tissel Lund-Jacobsen, der de seneste fem år har været tilknyttet i midlertidige ansættelsesforhold hos museet. Hun er glad for endelig at blive fast tilknyttet.

- Det er jo det, vi alle sammen går og drømmer om. Det er jeg lykkelig for af flere årsager, fortæller Tissel Lund-Jacobsen og uddyber, at det både personligt og professionelt har stor betydning.

- Man arbejder jo på en anden måde og med et helt andet perspektiv, når man ved, at man kan have arbejdsopgaverne, indtil man går på pension, siger hun og er glad for, at hun nu også kan lave langsigtede udviklingsstrategier for museet.

Ifølge museumsinspektøren gør det også en kæmpe forskel i forhold til hendes privatøkonomi og generel stabilitet i familien.

Blå bog - Tissel Lund-Jacobsen

Tissel Lund-Jacobsen er 39 år og opvokset i Odense.

Hun har læst historie, russisk og arkæologi på Syddansk Universitet.

De seneste fem år har hun været tilknyttet Øhavsmuseet i to projektansættelser.

Tissel Lund-Jacobsen bor i Diernæs sammen med sin mand og deres to sønner.

Annonce

Nye arbejdsområder

Førhen har Tissel Lund-Jacobsen haft samme titel på Øhavsmuseet i Faaborg, men andre arbejdsområder.

- Jeg følte selv, jeg lå lunt i svinget, fordi jeg havde lavet nogle af de opgaver, men ikke dem alle sammen, lyder det fra hende.

Fra det nye år får hun tre hovedopgaver. For det første skal hun beskæftige sig med landskabshistorie, der også er Øhavsmuseets faglige satsning. For Tissel Lund-Jacobsen er det et yderst vigtigt område.

- Jeg mener, at man bliver et mere helt menneske, hvis man ved, hvor man kommer fra. Og hvis man ved, hvad der er særligt ved det område, man bor i, så bliver man også gladere for det. Det er et bedre sted at bo, hvis man ved, hvad stedets unikke historie er. Langt de fleste steder har et eller andet særkende, og det har de områder, vores kommune dækker, jo også, siger museumsinspektøren, der udover landskabshistorie også skal lede Faaborg Byhistoriske Arkiv og rådgive kommunen og private om områdets kulturelle ressourcer.

Tissel Lund-Jacobsen ser frem til at kunne kalde sig fastansat museumsinspektør pr. 1. januar og til at tage fat på alle de nye projekter, og der er ikke en specifik opgave, hun vægter over de andre.

- Jeg glæder mig bare allermest til at komme i gang, lyder det fra en glad museumsinspektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce