Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klokketårnet åbner igen efter coronaen

Faaborgs smukke vartegn er klar til en ny sommersæson - oven på coronatiden. Åbningen sker 20. juni klokken 11, hvor der samtidig er fernisering på sommerens kunstudstilling i Klokketårnet. Arkivfoto: Palle Søby
Efter grundige overvejelser og forholdsregler er Klokketårnet klar til en ny sommersæson oven på coronakrisen. Det bliver med udstilling af kunstnerne Karsten Auerbach og Frank Fenriz.
Annonce

Faaborg: På grund af corona og smittefare var der mange spørgsmål, Klokketårnets Venner skulle tage stilling til: Kan vi holde åbent - og er det forsvarligt?

- Og det kan vi, for Klokketårnet hører under kirkens lokaler og er derfor underlagt de samme regler og restriktioner som kirken, nævner Else Garde Christsensen fra Klokketårnets Venner.

De forskellige forholdsregler og retningslinjer betyder helt konkret:

Faaborg-kunstneren Karsten Auerbach er den ene af sommerens kunstnere, der udstiller i Klokketårnet. Arkivfoto: Anne Haugstrup

Så Klokketårnet er altså klar til sæsonen, som åbner 20. juni klokken 11.00 med fernisering på værker af billedkunstner Karsten Auerbach, Faaborg, og billedhugger Frank Fenriz, Kværndrup.

Karsten Auerbach har sit eget karakteristiske, fortællende billedsprog og er kendt for sine levende, dynamiske menneskekroppe, som helt bogstaveligt bevæger sig uden for rammerne.

På udstillingen viser Karsten Auerbach billeder fra tiden, efter han i sommeren 2000 flyttede til sin ønske-ø Fyn og Faaborg sammen med sin kone og to sønner.I de billeder, han maler for sin egen skyld, har han helt siden teenagealderen været optaget af at skabe nye symboler udtryk for eksistentiel tvivl og tro. En del af de udstillede billeder er inspireret af kinesisk kunst: Hurtige kalligrafiske penselstrøg, og mange små figurer, som på afstand ligner skrifttegn.

Frank Fenriz udstiller i Klokketårnet i denne sommer. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Frank Fenriz arbejder med skulpturer der er 3D-printede, støbte i metal eller lavet direkte i jern.

- I mine værker, specielt de figurative, prøver jeg at gøre almen menneskelige oplevelser og relationer til tidløse, universelle fabler om livet. Mine mere abstrakte værker består af former og bevægelse, der skaber associative ordløse stemninger. Derudover kommer mange af mine ideer fra film, tegneserier, arkitektur, design, filosofisk og videnskabelig litteratur, fortæller Frank Fenriz, som både har atelier hjemme i Kværndrup og på Hollufgaard i Odense.

Kunstudstillingen fortsætter sommeren igennem indtil 30. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce