Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klumme: Formand fik styrket sit mandat, men skal passe på ikke at overvurdere det

Menighedsrådsvalget blev en kæmpeopbakning til Thomas Patrick Ingemansen. Den tillid skal han være omhyggelig med at forvalte. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Annonce

Stort tillykke til alle de ny- og genvalgte medlemmer af menighedsrådet i Faaborg Sogn. Det veloverståede valg giver håb om, at rådet bliver en storspiller i at gøre Faaborg til en endnu mere sprællevende by.

De forventninger kan man som menig faaborgenser tillade sig at have, når Thomas Patrick Ingemansen, der formentlig konstitueres som formand, umiddelbart efter valget sagde til avisen:

- Min klare forventning er, at vi får et langt stærkere kulturelt samarbejde med byen i de kommende år. Kirken bliver en fast bestanddel af det, man kunne kalde det kulturelle Faaborg.


Det bliver næppe uden udfordringer at sikre uangribelighed mod beslutninger i et råd, hvor de personlige relationer er ekstremt tætte.


Valget manifesterede en stærk opbakning til netop Thomas Ingemansen og Menighedslisten, der satte sig på ni af de 10 pladser, der blev stemt om.

Og det har den reformistiske liste også god brug for. Ingemansen & co. har - ikke mindst med udstillingen af Lyngvilds billeder - skabt en følelsesladet debat om, hvor højt der egentlig er til loftet i den lokale kirke, hvad et kirkerum skal bruges til, og hvad kirkens rolle i byen er.

Derfor faldt menighedsrådsvalget på et godt tidspunkt, for sognets folkekirkemedlemmer har sendt et klart signal til Ingemansen om, at han endelig skal fortsætte med af udfordre grænserne for, hvad kirken og kirkelivet kan rumme.

Alligevel må han være et lille smule skuffet over, at valgdeltagelsen ikke blev større end 17,2 procent. Kun 752 af 4374 stemmeberettigede benyttede sig af deres demokratiske ret, og med det fokus, der har været på kirken og menighedsrådet op til valget, kunne man godt have forventet og ønsket større deltagelse. Desværre er det nok et udtryk for, at formand Ingemansen og hans råd ikke har fået banket al støvet af det image, der klæber til menighedsrådsarbejdet.

Det kan han så arbejde videre med.

Der ligger i det hele taget mange opgaver foran Thomas Patrick Ingemansen, ikke kun i forhold til at indfri ambitionerne om at give kirken større plads i faaborgensernes bevidsthed og at sikre den det bedst mulige resultatet af den store ombygning, der er i gang. Forhåbentlig får han også plads til at arbejde med at få rådet til at fungere nogenlunde dadelfrit.

Det bliver næppe uden udfordringer at sikre uangribelighed mod beslutninger i et råd, hvor de personlige relationer er ekstremt tætte. Lars og Frank Dibbern sidder som far og søn, og selv er Thomas Patrick Ingemansen kæreste med nyvalgte Carsten Seindal Eilertzen.


Det kom således til at virke temmelig ophøjet, da Thomas Patrick Ingemansen følte sig kaldet til at vurdere - eller snarere nedvurdere - afgående medlem af menighedsrådet, Leif Jensen, for at opføre sig ukristent i menighedsrådet


Formanden har allerede i den forgangne periode vist sig som en dygtig politiker, altså én der kan få opbakning til at føre sine visioner ud i livet. Men meget magt er sjældent gunstig for personlig etik og integritet. Det kom således til at virke temmelig ophøjet, da Thomas Patrick Ingemansen  følte sig kaldet til at vurdere - eller snarere nedvurdere - afgående medlem af menighedsrådet, Leif Jensen, for at opføre sig ukristent i menighedsrådet.

Til at hjælpe sig med ikke at overvurdere sit mandat, kan formanden takke menigheden for at have valgt Bjarne Herhold fra en konkurrerende liste, Faaborg Listen. Komisk nok synes Herhold delvist at være blevet valgt ind på en anatomisk misforståelse, nemlig da han gik i pressen med ikke at kunne kende forskel på en penis og en tommelfinger på et af Lyngvilds kirkebilleder.

Bjarne Herhold blev valgt som en slags vagthund. Forhåbentlig bliver der sjældent behov for, at han viser tænder. Foto: Bent Warncke.

Bjarne Herhold gik til valg på at sikre et roligt og meditativt kirkerum. Han har, efter han blev valgt, lagt en forsonlig linje til Menighedslisten, men der må være en forventning til ham om, at han sidder som en vagthund.

Forhåbentlig og formentlig bliver der ikke brug for, at han viser tænder så tit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce