Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klumme:  Jeg ved aldrig, hvor mange killinger jeg har

Antallet af kattekillinger hos ugens klummeskribent afhænger af moderens dagsorden. Hun tager løbende en eller flere af dem med sig på flere dages udflugter. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Tilløbskatten har igen i år vist mig den tillid at dele ansvaret for opfostringen af sit majkuld med mig, efter hun sidste år så sit snit til at lægge sig til rette på tredje hylde fra neden i mit klædeskab. Det resulterede i, at min middagslur blev afbrudt af et spagt forsøg på mjaven fra fire stykker pels på vej ud af fosterhinder.

I år har jeg set mindre til morkatten. En periode har hun helt holdt sig væk, men 7. maj benede hun pludselig ind i mit soveværelse med et dyr i munden. Min begrænsede zoologiske indsigt var tilstrækkelig til at bringe mig ud af den umiddelbare vildfarelse, at hun havde fanget sig en muldvarp.

Det var ingen tvivl om, at en stolt mor præsenterede mig for sin killing. Og hun var ikke sen til at omsætte omsorgen i mit toneleje til en opfordring til at høste mere anerkendelse. Hun forsvandt en halv times tid, og kom så tilbage med endnu en killing. Yderligere tre gange gentog hun kunststykket. Efter den femte killing var hjembragt, lod hun noget udmattet, og mit toneleje var blevet tilsvarende anstrengt.

Killingerne er skam sjove, men jeg ved sjældent helt præcist, hvor mange vi egentlig har.


Min kæreste syntes, det var synd, at den sidste skulle være alene, og tog den i pleje hos sig og sin racekattekilling, der heller ikke er særlig gammel. Og Piv, som hun kalder "min" killing, havde en energisk fest med sine nye venner og deres stueplanter.


En dag var moderen og to killinger forsvundet. Morkatten kom godt nok tilbage med jævne mellemrum og lod de tilbageværende die hos sig, og efter 10 dage sad hun en eftermiddag ude på terrassen med de to forsvundne killinger, der helt tydeligt ikke have lidt nogen nød.

I forrige uge forsvandt hun igen med to killinger og dernæst to til, og de viste sig slet ikke i flere dage. Min kæreste syntes, det var synd, at den sidste skulle være alene, og tog den i pleje hos sig og sin racekattekilling, der heller ikke er særlig gammel. Og Piv, som hun kalder "min" killing, fordi den piber mere, end den mjaver, havde en energisk fest med sine nye venner og deres stueplanter.

Forleden vågnede jeg så ved femtiden til lyden af små poter. To af killingerne var vendt hjem, og et kvarters tid senere kom moderen så daffende med de andre to. Min kæreste, hendes kat og deres stueplanter havde ingen skrupler med at lade søskendeflokken genforenes som fuldtallige. Men der gik kun et halvt døgns tid, før morkatten på ny så sit snit til at vandre af med to udvalgte medlemmer af flokken, mens tre i skrivende stund er tilbage.

Killingerne er ved at være gamle nok til, at de må ud og finde egne musejagtmarker. Hvor ved jeg ikke endnu, men kollega Maria er igen i år aftager af én, som hendes skønne døtre vælger. De fik to sidste år, men jeg har beredvilligt stillet ombytningsgaranti, da jeg ikke fik trænet færdselsregler med killingerne. Således hviler en af dem nu under en smukt malet sten i en have nær Pugesø.

Nu får vi se, hvor mange der er at vælge mellem. Det afhænger af morkattens dagsform.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce