Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klumme: Nå, så ligner jeg åbenbart ikke Harrison Ford...

Annonce

Jeg voksede op i en tid, hvor man bare ville have set Morten Østergaard som en festabe. Sådan en, der bliver glad i låget, slipper hæmninger og mister en sjat dømmekraft i takt med alkoholindtagelsen - og sikkert hader at vågne op med en lidt for klar erindring om, hvad man ikke burde have sagt, og hvor man ikke burde have placeret sine hænder aftenen i forvejen.

Jeg er udmærket klar over, at en mand i hans position, ikke burde have bragt sig i de situationer, han åbenbart har. At han burde have haft langt mere selvkontrol, som den rollemodel, han er - eller i hvert fald har været.


Fremadrettet er risikoen blevet mindre, ikke bare på grund af skræmmeeksemplerne, men hånden på hjertet er min libido nok ikke, hvad den har været. Tænk, at jeg pludselig skal se det som en fordel.


I min tid og i min omgangskreds havde han bare haft længere snor, og kvinderne havde nok bedt ham om, at holde nallerne for sig selv, hvis de oplevede de kluntede tilnærmelser som "uønsket seksuel kontakt". Og så havde den potte været ude, tror jeg.

For jeg ved det jo ikke med sikkerhed.

Jeg synes nogle gange, der er svært for en mand i min alder og med min baggrund at forstå dybden i de krænkelser, som dem, jeg opfatter som stærke, grænsesættende kvinder, føler sig udsat for, når de oplever uønsket seksuel kontakt - som det åbenbart hedder i dag.

Jeg siger det såmænd ikke for at negligere et problem, for jeg anerkender, at magtmænd og -kvinder skal holde sig for gode til at udnytte deres positioner seksuelt over for mennesker i en svagere position end dem selv. Det må være et helt rimeligt krav. Men det slår mig altså også, at et simpelt "nallerne væk" kunne have sat et fair punktum for i hvert fald nogle af skærmydslerne.

Når jeg roder rundt i min egen hjernekiste, kan jeg sagtens komme i tanker om eksempler på kontakter med seksuelle overtoner fra det modsatte køn, hvor jeg har sendt tydelige signaler om, at jeg ikke var interesseret, helt uden drama. Men jeg kan ikke komme i tanker om eksempler på, at jeg har følt mig krænket af interessen fra kvinder.

Måske er det en fordel ved at være mand, måske er det bare fordelen ved at være mig.

Jeg skylder vist indrømmelsen, at jeg selv har opført mig på måder, der minder lidt om Morten Østergaards og indtil videre er sluppet nådigere fra det, end han gør, nok især fordi det var en anden tid - og vel især fordi jeg ikke har - og slet ikke havde - den magtposition, han havde.

Fremadrettet er risikoen blevet mindre, ikke bare på grund af skræmmeeksemplerne, men hånden på hjertet er min libido nok ikke, hvad den har været.

Tænk, at jeg pludselig skal se det som en fordel.

Her forleden kunne jeg dog godt være kommet en smule i klemme. Jeg sad mutters alene derhjemme og så "Flygtningen" med Harrison Ford, den hvor han spiller en læge, der anklages for at have myrdet sin hustru. I starten af filmen har han fuldskæg. Det har jeg også for tiden, hvad min kæreste ikke er helt så begejstret for, som jeg synes, hun burde være.

Så jeg fik den snedige idé at tage et billede fra filmen, hvor Harrison Ford er skægget. Det sendte jeg så til min kæreste på messenger, og spurgte hende, om hun ikke synes, jeg ligner ham Harrison Ford.

Jeg lod min besked efterfølge af et par søde kyssesmileys.

Det var egentlig rigtig fint, tænkte jeg lidt selvtilfreds.

Altså lige bortset fra, at jeg ikke er en ørn til det nymodens informationsteknologi, så på en eller anden måde kom jeg samtidig til at sende den samme besked til min tidligere kollega, nu byrådsmedlem, Anne Jørgensen (V).

Det kunne hun strengt taget godt have opfattet som uønsket seksuel kontakt, selv om jeg skyndte mig, at sende en ny besked til hende om, at den forrige var sendt til hende ved en fejl.

Heldigvis blev hun ikke særlig krænket - omend jeg godt kunne have undværet hendes temmelig direkte svar:

"Åååh, jeg dør. Hahahahahahaaaa. Det var virkelig meget, jeg kunne skrive til det!"

Jeg kunne så konstatere, at hverken Anne Jørgensen eller min kæreste mener, der er de helt store lighedspunkter mellem mig og Harrison Ford.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce