Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klumme: Når regler ødelægger initiativ og sund fornuft

Gymnasierektor Jesper Hasager Jensen drømmer om, at Faaborg i fremtiden ikke blot kan byde på en studentereksamen men en hel vifte af uddannelser til de unge mennesker. Arkivfoto
Annonce

Historisk set er mange mennesker fra Faaborg naturligvis flyttet til de større byer for at videreuddanne sig, men udbuddet af en ungdomsuddannelse (gymnasiet) har været godt for virksomhedernes mulighed for at rekruttere højtuddannet arbejdskraft i området, enten fordi man efter endt uddannelse er flyttet tilbage, eller fordi forældre er flyttet til området på grund af uddannelsesmuligheder for børnene.

I mit job som rektor er det min vigtigste opgave at tilbyde gode lokale uddannelsesmuligheder for unge, og dette begrænser sig ikke kun til unge, der ønsker en almen studentereksamen.

I øjeblikket tilbyder vi et virkelig stærkt gymnasietilbud med meget dygtige undervisere, et levende studiemiljø og meget tilfredse elever og medarbejdere.

Dette skal vi naturligvis blive ved med, men derudover drømmer jeg om at udbyde en lang række andre uddannelser til unge mennesker i området. Først og fremmest erhvervsuddannelser – eventuelt i samarbejde med Svendborg Erhvervsskole.

Håbet er, at eleverne vil kunne starte her i Faaborg og også få en praktikplads i lokalområdet, hvorefter de vil kunne specialisere sig i Svendborg senere.

Vi drømmer også om HTX, HF og SOSU-uddannelser beliggende i eller omkring vores skole.

Dertil kunne vi knytte lokale 10. klasser og eventuelt andre af kommunens tilbud som ungdomsskole og lignende. Måske vil der endda kunne etableres studieboliger/kollegier, så elever kunne komme fra andre steder end blot Faaborg by.

Der er ingen tvivl om, at mange unge ville benytte sig af sådanne tilbud, men som reglerne er nu, må vi ikke bare åbne alle disse uddannelser, og det mest groteske er, at ønsker vi at fusionere med andre skoler og af den vej skabe mulighed for alt dette, vil vi efter fire år kun modtage et enkelt grundtilskud.

Dette kan betyde et samlet tab ved en fusion på 4-8 millioner kroner årligt.

Som reglerne er nu betaler man altså ganske simpelt til statskassen, hvis man udfører noget godt for unges uddannelsesmuligheder lokalt i Faaborg.

Ingen fornuftige bestyrelser vil naturligvis sige ja på den baggrund.

Jeg arbejder derfor i øjeblikket tæt sammen med Svendborg Erhvervsskole og Svendborg Gymnasium på at få børne -og undervisningsministeren til at indse det ulogiske i disse regler og for at få hende til at forstå, hvilken betydning det konkret har for unge mennesker lokalt i Faaborg.

Jeg håber meget, at politikerne kan se det fornuftige i at sørge for udbrede ungdomsuddannelsestilbud alle steder i landet og ikke kun i de store byer.

Jesper Hasager Jensen

Bopæl: Ollerup, Sydfyn

Beskæftigelse: Rektor Faaborg Gymnasium

Engageret i andet: Mine børn

Fritidsbeskæftigelser: Rejser – Især Centralasien og Afrika og helst med tog.

Jesper Hasager Jensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce