Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klumme: Tør du springe ud på dybt vand?

Der er vel fire-fem meter ned her, hvis du vil begynde med at springe ud fra det øverste sted på Havnebadet. Foto: Kasper Buur Nielsen
Annonce

At springe ud på dybt vand.

Det har vi her i Faaborg en meget konkret mulighed for. Vi kan bare gå op på det øverste sted på Havnebadet og springe ud i øhavet.

Men man kan også springe ud på dybt vand i mere overført betydning. Ud på dybt vand i sit liv.

Det har 52-årige Teddy Bruslund fra Faaborg netop gjort - som du kan læse om længere omme i denne ugeavis.

Han har de seneste 20 år haft et drømmejob på TV2, hvor han har været med til at lave et hav af populære programmer og starte en masse ting op. Han havde nærmest den ultimative frihed til at lave, hvad han havde lyst til. Når han fik en god idé, sagde cheferne som regel "go" - og så vendte de først tilbage ved første gennemsyn af programmet.

Teddy Bruslund havde en god, sikker stilling og kunne formentlig sagtens være blevet der resten af sit arbejdsliv.

Men det har han valgt ikke at gøre. Han har taget springet. Ud på dybt vand. Han skal nu være partner i Saxo Film sammen med producent Klaus Birch og forfatter Tom Buk-Swienty. Sammen vil de lave historiske dokumentarer og fortællinger.

Det skal nok gå godt. Hvis ikke må Teddy Bruslund ud og pudse vinduer, som han selv siger.

Uanset hvad er det en langt mere uvis fremtid, han har kastet sig ud i. Der tikker ikke længere en fast indtægt og en fast pension ind hver måned. Fremtiden bliver mere uvis - mere jungleagtig, hvor de selv hele tiden må ud og nedlægge deres bytte fra gang til gang, fra projekt til projekt.

Teddy Bruslund har taget springet, fordi han havde en drøm om at lave noget helt andet. Og han kunne ikke holde tanken ud om, at han måske sad om fem eller 10 år og tænkte:

"Hvorfor fanden gjorde jeg ikke det her?"

Snakken med Teddy Bruslund var på mange måder inspirerende og tankevækkende. For dybest set tror jeg, at mange af os har det på samme måde.

At har vi noget, vi tænker kunne være sjovt at prøve her i livet - inden det er for sent. En eller anden drøm.

Måske starte sin egen butik. Eller café. Sige sit job op, hæve pensionen og rejse ud i verden.

Eller skifte totalt boldgade og prøve noget helt andet end det, man er uddannet til og måske har arbejdet med hele sit arbejdsliv indtil nu. Og sikkert kommer til at arbejde med resten af sit arbejdsliv - hvis man ikke selv tager springet.

Jeg har selv tænkt på, om jeg måske burde prøve noget helt andet end at arbejde som journalist hele mit arbejdsliv. Det mundede ud i, at jeg fornylig skrev i klummen her, at jeg ville være kombardo på Alsfærgen.

Forestil dig, at du sidder som 85-årig og kigger tilbage på dit liv. Hvad tror du, du vil tænke? Vil du tænke, at du nåede det, du gerne ville? At du fik opfyldt dine drømme?

Eller tror du, at du vil tænke:

"Hvor er det ærgerligt. Det her fik jeg aldrig gjort. Og nu er det for sent."

Hvis du ikke har lyst til, at det ender sådan, skulle du måske gøre som Teddy Bruslund. Bare springe ud i det.

Du kan begynde med Havnebadet. Og fortsætte med livet.

Kolofonpix Palle SøbyFoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce