Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klummeskribent: Jeg vil blive bedre til at give komplimenter

Signe Pardorf Nielsen oplevede også en form for "dobbelt op" forleden, da hun selv blev glad over, at hun gjorde en anden glad: Nemlig da hun overbragte det glædelige budskab til vinderen af butikkernes julekonkurrence om et gavekort på 10.000 kroner. Foto: Palle Søby
Annonce

Jeg vil blive bedre til at give flere komplimenter. Altså de komplimenter, som rører én, som gør én glad.

Når nogen giver mig et kompliment for noget, jeg har udført - en arbejdsopgave, min væremåde, mit udseende - så varmer det og gør mig glad, OG jeg bliver en lille smule mere glad for det menneske, som giver det.

Faktisk tror jeg, at to personer bliver glade - både den, der giver, og den, der modtager komplimentet.

Når jeg giver et kompliment til en anden person og ser vedkommende blive glad, gør det også mig glad. Det er da en “dobbelt op” på glæde! Og hvorfor så ikke gøre det noget mere?

"Du bliver selv glad, når du giver andre mennesker komplimenter. Du bliver smittet af deres glæde, og en rigtig god cirkel er skabt. Du genererer mere og mere glæde, og det former din hjerne. Du begynder at tænke anderledes. Du ændrer dig, fordi vi er vores tanker", forklarer Ole Henriksen, hudspecialist og kosmetolog.

Efter min mening er Ole Henriksen den ukronede konge af komplimenter.

Slår man ordet kompliment op i ordbogen, står der:

"Kompliment; rosende eller smigrende bemærkning rettet til en person, evt. i form af en høflighedsfrase; udtryk for anerkendelse."

Høflighed er også vigtig, men for mig er det det anerkendende kompliment, som er det vigtigste. Anerkendelse og opmærksomhed er vigtig i interaktion mellem mennesker, og jeg vil øve mig i at gøre det noget mere. Altså virkelig se de mennesker, det er i mit liv, både dem, der er der i fem minutter, men også dem der har været der hele livet.

Jeg er stor fan af Hella Joof, som bl.a. har skrevet bogen “Papmachè-reglen og andre glimrende regler fra livets lovsamling”. Her har hun nedskrevet og navngivet 25 regler. 25 regler, man med fordel kan begynde at leve efter - for derved at optimere sine chancer for at blive et mere lykkeligt menneske.

En fantastisk bog, og jeg vil godt fremhæve glimmer-reglen: Glimmer-reglen skal tages i brug, når vi oplever noget godt. Det kan være en sød replik, et rart blik eller noget konkret, som et barn, der har tegnet en tegning til én. Alle de oplevelser skal så dyppes i glimmer og gemmes på kaminhylden.

Når man så skal sove om aftenen, så kigger man på sin kaminhylde, og bliver mindet om alle de ting, der gjorde en glad og fik en til at smile. Så akkumulerer man glæden, og så udvikler man en større taknemmelighed - og det er forudsætningen for et godt liv.

Sæt gang i komplimenterne, dyp i glimmer og nyd dem på kaminhylden!

Signe Pardorf Nielsen

Bopæl: Millinge

Beskæftigelse: Bylivs- og erhvervskoordinator, Vores Faaborg & Egn.

Fritidsbeskæftigelser: Tennis, cykling og strik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce