Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kom på besøg ved udgravningen: Øhavsmuseet og arkæologistuderende jager den forsvundne Fiskerupgård

Her ses stud.mag. Frederik Friis Lange i gang med at rense et 1m x 1m-felt omkring gårdens vestlige længe, så det kan fotograferes og tegnes. Privatfoto

Korinth: I skovens dybe stille ro graver arkæologer lige nu efter den forsvundne Fiskerupgård i Fiskerup skov. Gården brændte ned i 1807, men den stammer fra middelalderen. Kom og oplev når fortiden bliver gravet frem af underskoven.

Studerende ved Aarhus Universitet er i samarbejde med Øhavsmuseet lige nu i gang med et banebrydende arkæologisk projekt. De skal finde den nøjagtige placering af Fiskerupgårds bygninger og finde bevis for gårdens datering. Fra den 17. maj til 11. juni vil de studerende grave i skoven, og der afholdes Åbent Hus både for børn og voksne onsdag 2. juni 2021 fra klokken 11 til 18.

De studerende vil afholde rundvisninger klokken 15, 16 og 17.

Annonce

Gården nævnes i slutningen af 1400-tallet. Her var den en del af Holme klosters (det senere Brahetrolleborg) enorme besiddelser på Fyn. Sidste gang vi hører om gården, brænder den ned i 1807, og forsvinder derefter i historien og i skoven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Bryllup

Annonce