Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kom tæt på Korinths skolehistorie ved Skolehistoriske Dage

Det er Gærup Skolemuseum, der står bag de Skolehistoriske Dage. Foto: Gærup Skolemuseum
8. og 9. maj arrangerer Foreningen Gærup Skolemuseum Skolehistoriske Dage 2021 med foredrag og events.

Gærup/Korinth: Der er rig mulighed for at blive klogere på områdets skolehistorie, når Gærup Skolemuseum arrangerer Skolehistoriske Dage.

Der bliver dog kun plads til et begrænset antal deltagere til arrangementerne under Skolehistoriske Dage i år, og derfor er det vigtigt at tilmelde sig.

Tilmelding skal ske til finnkyhn@hotmail.com, hvorefter arrangørerne sætter programmet sammen og giver deltagerne besked om, hvad der kan lade sig gøre.

Annonce

Lørdag 8. maj klokken 11-12.30 bydes på en levendegørelse af kronprins Frederiks besøg på Brahetrolleborg i sommeren 1789. Her møder deltagerne Johan Ludvig Reventlow og kronprinsen, den senere kong Frederik VI, ved Grønderup Skole, hvor de oplever undervisningen af børnene. Derudover får deltagerne lov til at smage samme måltid, som kronprinsen fik på Skyttegården.

Klokken 14, 14.45, 15.30 og 16.15 samme dag er der foredrag ved professor emerita Ingrid Markussen om seminariet i Bernstorffsminde og den dermed forbudne opdragelses- og pensionsanstalt.

Foredraget finder sted i Brahetrolleborgs jagtstue.

I tidsrummet 21.30-22.30 er der aftenvandring med sognepræst Ole Buhl Nielsen på Brahetrolleborgs gamle kirkegård og i slotsparken. Her fortælles om kirkegården og nogle af de personer, som er stedt til hvile der, samt om de to krypter og familien på den reventlowske gravplads.

Teater i jagtstuen

Søndag 9. maj klokken 10-12 åbnes ny udstilling på Gærup Skolemuseum. Bestyrelsen har brugt begyndelsen af 2021 til at shine udstillingen og skolestuen op.

Klokken 13-13.45 og 15-15.45 kan man opleve teaterforestillingen "Anklaget - en lærers kamp for sin sag".

Skoleholder Johannes Pade bliver i 1796 anklaget af en række forældre for pligtforsømmelse og mangelfuld undervisning. En anklage, der kan få store konsekvenser for de reventlowske skoler og ikke mindst for Pades liv som lærer.

Pade forfatter et forsvarsskrift, som danner grundlag for denne forestilling, der er skrevet og dramatiseret af Klaus T. Søndergaard, skuespiller ved Odense Teater.


Skoleholder Johannes Pade bliver i 1796 anklaget af en række forældre for pligtforsømmelse og mangelfuld undervisning. En anklage, der kan få store konsekvenser for de reventlowske skoler og ikke mindst for Pades liv som lærer.

Fra artiklen


Forestillingen finder sted i Brahetrolleborgs jagtstue.

Klokken 14-14.40 søndag er der rundvisning ved sognepræst Ole Buhl Nielsen i slotsparken. Også her er skolehistorie temaet.

Det fulde program, deltagergebyrer og yderligere info om Skolehistoriske Dage findes på www.gaerupskolemuseum.dk. Her opdateres også, hvis coronarestriktioner får indflydelse på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce