Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kom til foredrag med eventyrerne fra Dyreborg

Henrik Jørgensen og Lisbeth Lumby Rasmussen havde kendt hinanden et år, da de begav sig ud på deres livs eventyr. Her er de fotograferet inden afrejsen. Privatfoto
Ugeavisen og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne står bag foredrag på Faaborg Bibliotek med Lisbeth Lumby Rasmussen og Henrik Jørgensen. De rev to år ud af kalenderen og sejlede verden rundt på deres livs eventyr. I sommer slog de sig ned i Dyreborg.
Annonce

Dyreborg: Bogen "Hele vejen rundt" af Lisbeth Lumby Rasmussen udkommer 9. december, og den er det håndgribelige resultat af et eventyr ud over det sædvanlige.

Lisbeth Lumby Rasmussen har altid haft en eventyrer i sig. I løbet af sit 62-årige liv har hun rejst til eksotiske egne af verden, arbejdet i Grønland og besteget Kilimanjaro. Men det var alligevel sit livs eventyr, hun drog ud på, da hun i maj 2017 sagde sit job op, solgte sin lejlighed og drog ud på en jordomsejling på "Xenia", en 42 fods båd, hun havde investeret i et par år tidligere.

- Som ganske ung sygeplejerske arbejdede jeg på en kræftafdeling, og jeg passede alt for mange, der lå for døden, og som gav udtryk for, at de ikke havde nået at føre deres livsdrøm ud i livet. Dengang besluttede jeg mig for, at jeg ville leve livet fuldt og helt, så det ikke skulle ske for mig, fortæller Lisbeth Lumby Rasmussen.

Hendes daværende kæreste, som hun havde kendt blot et år, var ikke sen til at tage med. Og sammen drog de ud på en rejse, der varede i to år.

Turen gik fra Danmark til Kanarieøerne, over Atlanterhavet, Caribien, Panama, gennem Panamakanalen til Galapagos, Marquesas-øerne, Tahiti, Bora Bora, Tonga, Fiji, Mikronesien, Singapore, Thailand, Mallorca mm. En rejse på næsten 25.000 sømil (omkring 46.000 kilometer, red.) gennem 38 lande.

Annonce

Kom til foredrag

Rejsen bød på møder med eksotiske folkeslag, naturoplevelser og dramatiske hændelser om bord på både. Blandt andet fik Lisbeth Lumby Rasmussen revet fingerspidsen halvvejs af i et tovspil om bord på båden en mørk nattetime med to dages sejlads til lægehjælp.

Undervejs på rejsen købte parret et hus på Dyreborgskovvej, og i juli 2019 vendte de hjem for at tage hul på en ny tilværelse i det lille sydfynske fiskerleje.

Mandag 16. december klokken 19-21 kan du høre meget mere om Lisbeth Lumby Rasmussen og Henrik Jørgensens jordomsejling.

Ugeavisen Faaborg og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne er gået sammen om et foredag, som holdes på Faaborg Bibliotek. Her vil Lisbeth Lumby Rasmussen og Henrik Jørgensen underholde deltagerne med endnu flere anekdoter fra deres sejltur. Der vil også blive vist billeder og små videoer, som parret har optaget i løbet af deres rejse.

Det er gratis at deltage ved arrangementet. Tilmelding skal ske via bibliotekets hjemmeside, www.fmbib.dk. Der vil blive serveret en kop kaffe undervejs.

Xenia er nu taget op for vinteren og ligger ved Dyreborg Havn. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce