Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kom til musikalsk aftengudstjeneste Kristi Himmelfartsdag

Therese Strand Kudajewski og Anne Kirsten Jensen glæder sig til at invitere til en anderledes aftengudstjeneste. Foto: Jørn Ungstrup

Faldsled: I påsken havde Svanninge Sogn debut på deres nye form for gudstjenester, og arrangementet var så stor en succes, at de nu afholder flere lignende gudstjenester med musik, sang og fællesskab.

Sognepræst Therese Kudajewski, kirkesanger Anne Kirsten Jensen og organist Helene Blum er ved at planlægge både forløbet af de kommende gudstjenester og de musikalske indslag, sognebørnene kan forvente.

- De, der deltog hen over påsken i de meget forskelligartede gudstjenester, var meget rørte og begejstrede. Mange gav udtryk for, at de følte sig budt ind i kirken, hvor de mærkede et særligt nærvær. Det er altid forbundet med bævende ærbødighed, når man ændrer på den klassiske højmesseliturgi, men den begejstring vi har oplevet, har bekræftet os i, at der findes en stor åbenhed i forhold til at fejre gudstjeneste på afsøgende og nye måder, fortæller sognepræst Therese Kudajewski.

Annonce

Til gudstjenesten på torsdag vil de bruge formen fra påskekoncerten, hvor der mellem de sædvanlige salmer, bønner og refleksioner vil være musikalske indslag. Der vil denne aften blive sunget smukke aftensalmer, og efter prædikenen vil man kunne lukke øjnene og nyde den smukkeste acapella sang.

- Corona-situationen har tvunget os til at tænke anderledes. Vi har i samarbejdet mellem mig som kirkesanger, Helene som organist og Therese som sognepræst en rigtig god dialog, hvor vi afsøger den helt rigtige form for gudstjenester i vores sogn. Heldigvis bakker menighedsrådet os op i alle vores ny idéer, fortæller kirkesanger Anne Kirsten Jensen.

I modsætning til påskens arrangement er der nu ikke længere restriktioner i forhold til corona, så er der plads til alle, der er ingen bagkant på udstrækningen af højmessen, og så må alle endda synge med igen. Arrangementet starter klokken 19 i Falsled kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Udviklingsekspert: Museum afspejler de trends, der får folk til at søge tilbage til naturen

Ugeavisen Faaborg

Store forventninger til nyt museum fra borgmester og turistaktører: - En ny og moderne attraktion

Ugeavisen Faaborg

Naturen giver operationspatienter ro: Erfaringer fra OUH får plads på særudstilling på Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Fra Sydsjælland til jernaldermosen på det nye Øhavsmuseum: Tore hentede en død hest på Tærø

Annonce