Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konnerup-chokolade overlevede konkurs

Henrik Konnerup kan fortsætte sin chokoladevirksomhed med en ny ejer. Arkivfoto: Morten Rode
Den sydfynske chokoladevirksomhed fortsætter med nye ejer - Konnerup købt af firmaet Georg Jensen Damask.
Annonce

Vester Åby: Det så sort ud for Henrik Konnerup og hans ansatte, da selskabet i starten af marts blev begæret konkurs. Ejeren Ole Billum, der overtog Konnerup & Co efter en konkurs i 2017, mistede tålmodigheden, da et forventet overskud i 2019 pludselig blev forvandlet til et underskud.

Forleden kom det så frem, at Henrik Konnerup kan fortsætte med at producere sine lækre chokolader.

Koldingvirksomheden Georg Jensen Damask har købt alle aktiverne i konkursboet, og det er især de håndværksmæssige kvaliteter, den nye ejer Jesper Hviid ser en værdi i.

- Vi kan godt lide traditionelle håndværk. Det der med at få den bedste kvalitet frem. Det er der, vi kan se en fællesnævner til det, vi ellers beskæftiger os med, fortæller Jesper Hviid.

Georg Jensen Damask er især kendt for sine eksklusive, vævede produkter, som blandt andet kongehuset er aftager af.

En af nøglerne til at gøre Konnerup til en overskudsgivende forretning i fremtiden bliver at øge salget på nettet, understreger Jesper Hviid. - Konnerup er blandt de bedste chokoladeproducenter i Danmark, men det er svært at få håndværksbaseret chokoladeproduktion til at blive en god forretning, hvis man ikke har de økonomiske kræfter og det rigtige salgs-apparat bag sig, siger Jesper Hviid.

For Henrik Konnerup har det især været vigtigt, at den nye ejer var parat til at tænke sin investering langsigtet.

- Det har været helt afgørende. Ellers var jeg ikke kommet med. Jeg ville ikke kunne holde til, at der skete det samme en gang til, siger Henrik Konnerup.

Og så kan han i øvrigt afsløre, at han undervejs i processen har takket nej til et tilbud, der ville indebære, at produktionen skulle flyttes.

- DNA'et i Konnerup er sydfynsk, og vores ansatte bor i lokalområdet. Jeg er glad for, at produktionen kan fortsætte i Vester Åby, siger han.

Konnerup-chokolade og is skal fortsat sælges fra butikken i Vester Åby, og på lidt længere sigt skal der også sælges chokolade i Georg Jensen Damask ni danske butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce