Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kræftens Bekæmpelse er begejstrede: HF & VUC Fyn Faaborg bliver røgfri

Kim Aas Christensen sidder i bestyrelsen i lokalafdelingen i Kræftens Bekæmpelse og aflægger et besøg på HF & VUC Fyn Faaborg i forbindelse med skolestart. Arkivfoto: Robert Wengler
Indførelsen af røgfri skoletid fra august 2020 kickstartes med happening på alle HF & VUC FYNs skoler, herunder også i Faaborg.
Annonce

Faaborg: I august møder HF & VUC FYNs 8000 kursister – som noget nyt - ind til røgfri skoletid. Røgfri skoletid betyder, at det ikke kun er på skolens matrikel, der ikke må ryges, men i princippet overalt inden for undervisningstiden. Begrebet indbefatter også snus og e-cigaretter og kommer til at gælde for såvel kursister som ansatte på HF & VUC FYN.

Kræftens Bekæmpelse er naturligvis glade for meddelelsen om, at endnu en skole, har valgt at gøre en indsats for at mindske rygning bland unge. Og for at bakke op om beslutningen vil frivillige fra Kræftens Bekæmpelse derfor være til stede, når de studerende efter sommerferien møder ind til en ny skolestart.

De frivillige kommer fra Kræftens Bekæmpelses fynske lokalforeninger og vil stå foran skolerne og møde de studerende med lakridser og en snak om alle de fordele der er.

Hos VUC i Faaborg bliver det bestyrelsesmedlem i Kræftens Bekæmpelses Lokalforening Kim Aas Christensen, som snakker med de unge og uddeler lakridser.

Ulla Witt, formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Faaborg-Midtfyn, siger:

- Stadig alt for mange børn og unge starter hver dag med ryge. På landsplan er det 40 børn og unge, der starter hver dag. At HF & VUC Fyn indfører røgfri skoletid og dermed fjerner et miljø, hvor det er okay at ryge, vil således uden tvivl gøre en forskel i forhold til hvor mange studerende, der på deres uddannelsesinstitutioner vil starte med at ryge i fremtiden. Fra Kræftens Bekæmpelses side, kan vi kun støtte op om deres initiativ.

På VUC i Faaborg vil tiltaget blive fulgt op af et besøg fra Kræftens Bekæmpelses forebyggelseskonsulent. Desuden arbejdes der, i samarbejde med skolens kursistråd, om at finde aktiviteter og nye muligheder, der kan tilbydes kursisterne som erstatning og som inspiration til andre pauseaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce