Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kreativt: 4. klasse laver en hel by i glas

Så er der gang i glasproduktionen i Annette Boocks værksted. Annette giver her gode råd til Caroline Fæhnøe, Sofie Westdorf Nielsen og Kaya Victoria Carlsen. Foto: Palle Søby
4. klasse på Bøgebjergskolen udfolder i denne tid stor kreativitet hos glaskunstner Annette Boock på Lundely Glas. De laver en masse små glashuse, som til sidst bliver til en hel glasby, der skal op og hænge i skolens aula som et 20 kilo tungt kunstværk.
Annonce

Vester Aaby: - Jeg elsker svømning. Men det her er meget bedre!

Så kan det vist ikke siges tydeligere!

Caroline Fæhnøe er superglad for, at hun og de andre elever i 4. klasse på Bøgebjergskolen lige nu kan få lov til at lave glaskunst henne hos Annette Boock på Lundely Glas lige i nærheden mellem Vester Aaby og Aastrup.

En anden af pigerne, Kaya Victoria Carlsen, er i gang med at lave et svampehus:

- Jeg synes, det er rimelig hyggeligt. Man lærer noget nyt, og det er rigtig sjovt. Jeg har aldrig prøvet at skære i glas før, siger hun.

Annonce

Kunstværk i skolens aula

Og så er det oven i købet ikke bare for sjov. Det kunstværk af glas, som kommer ud af elevernes indsats, skal op og hænge i skolens aula, og der bliver fernisering og alt muligt, så hele byen kan komme og beundre værket.

Nogenlunde sådan her kommer kunstværket "Byen" til at se - med havet i forgrunden, dernæst markerne  og til sidst byen på en bakketop. Britt Christoffersen med tegningen underviser 4. klasse på Bøgebjergskolen i billedkunst og håndværk og design. Til venstre er det Kaya Victoria Carlsen og Sofie Westdorf Nielsen. Foto: Palle Søby

Værket skal hedde "Byen", og det viser i forgrunden et hav, dernæst marker og til sidst en by oppe på en bakketop.

- Det  kunne jo være Vester Aaby, men det behøver det ikke at være. Men uanset om man kommer fra Svendborg eller Faaborg, kører man jo op til byen. Eleverne laver mest husene, og så er Annette kunstner på havet og markerne, forklarer Britt Christoffersen, der underviser 4. klasse i billedkunst og håndværk og design.


Jeg elsker svømning. Men det her er meget bedre!

Caroline Fæhnøe, 4. klasse på Bøgebjergskolen i Vester Aaby


Børnene har selv lavet tegninger på forhånd, ud fra deres forestillinger om, hvordan det kunne komme til at se ud.

Det færdige værk bliver en tung sag på omkring 20 kilo, så de skal passe godt på det, når det skal transporteres hjem til skolen og hænges op.

Annonce

Coronapenge fra staten

Projektet udspringer af de penge, som staten satte af til en masse forskellige aktiviteter i kølvandet på coronanedlukningen.

- Annette Boock opdagede i sommer, at vi kunne søge penge hos Kulturministeriet. Så skyndte hun sig at få fat i os på skolen, og så gik det stærkt. Vi søgte først 50.000 kroner, men fik godt 20.000 kroner, som også rækker til at holde fernisering, fortæller Britt Christoffersen.

Dyb koncentration hos Kaya Victoria Carlsen, 4. klasse på Bøgebjergskolen i Vester Aaby. Foto: Palle Søby

4. klasse er skolens største med 22 elever. De bliver inddelt i mindre grupper, som hver får lov at arbejde to timer i Annette Boocks værksted.

Her får de først en kort gennemgang af værktøj og får lov til at prøve at slibe. Så laver de hver især et glashus til byen, og bagefter sørger Annette Boock for at brænde alle husene.

- Vi leverer børnene, og Annette leverer ekspertisen og materialerne, siger Britt Christoffersen, der står for projektet fra skolens side sammen med kollega Rikke Østergaard.

Caroline Fæhnøe og Jalthe Benjamin i gang i Annette Boocks glasværksted. Foto: Palle Søby
Lasse Beckmann og Jalthe Benjamin fra 4. klasse på Bøgebjergskolen i Vester Aaby i gang med deres glashuse til det store kunstværk. Foto: Palle Søby
Sofie Westdorf Nielsen og Kaya Victoria Carlsen i fuld gang hos Annette Boock, Lundely Glas. Foto: Palle Søby
Kaya Victoria Carlsen synes, det er både hyggeligt og sjovt at arbejde med glas. Foto: Palle Søby
4. klasse på Bøgebjergskolen i Vester Aaby laver glaskunst hos Annette Boock, Lundely Glas, Aastrup
Dagens citat kommer fra Caroline Fæhnøe: - Jeg elsker svømning, men det her er meget bedre! Foto: Palle Søby
Annette Boock viser Lasse Beckmann, hvordan man skal gøre. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce