Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kulturarvsboxen: 1600 så udstilling om Horne under besættelsen

1600 så containerudstillingen i Horne i løbet af en måned. Privatfoto
Annonce

HORNE: I en måned har "Kulturarvsboxen", en gammel, men nyrenoveret skibscontainer været fyldt med viden, arkivalier og genstande, som tilsammen dannede udstillingen Hilsen til Vera, der handlede om Horne under besættelsen.

Kulturarvsboxen er et slags pop-up formidlingsprojekt. Boxen og dens udstillinger popper op og er tilgængelig for offentligheden en kort periode, og så er den væk igen. Videre til et nyt sted. Dermed kan interessante aspekter af den fynske historie, som i det daglige er gemt på lokalarkiver og museernes depoter, nå ud til en bredere befolkning.

Lidt over 1600 besøgende lagde i juni vejen forbi Kulturarvsboxen, mens den stod i Horne.

- Det er virkelig meget tilfredsstillende, siger projektleder Ann Ammons, der i samarbejde med Horne Lands Folkemindesamling havde opbygget udstillingen.

Bag formidlingsprojektet står Kulturarv Fyn, der består af en række museer, biblioteker og arkiver på Fyn. Udstillingen i Horne var den første i en lang række udstillinger, hvor Kulturarv Fyn sætter fokus på de lokale historier på stederne, hvor de foregik.

Leder af Horne Lands Folkemindesamling, Annette Hjeronymus er også meget begejstret:

- Udstillingen blev rigtig godt modtaget i byen. Flere skoleklasser var forbi med deres lærere, for at blive klogere på begivenheder i deres lokalområde. Adskillige elever vendte senere tilbage med deres forældre, fortæller hun

Udstillingens mange genstande var hentet hos Horne Lands Folkemindesamling og hos Besættelsesmuseum Fyn ved H.C. Andersen Airport nord for Odense. Hele projektet er realiseret med midler fra Albani Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce