Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kunstner, der arbejder med cigaretskod og indkøbssedler, udstiller i Skitsehandlen

Lasse Krog Møller (f. 1977) er uddannet ved Det Jyske Kunstakademi i 1996-2001. Han er modtager af Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat for sine kunstnerbøger og sit kunstneriske arkiv-arbejde med fotos, tegninger, tekster og fundne objekter. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

Faaborg: En kunstudstilling handler ikke kun om enkelte kunstværker, men også om deres placering, væggenes farver, tekster, lyd, lys og gæsternes rute gennem udstillingen.

Det er dele af dette arbejde, der nu bliver udstillet i Skitsehandlen, når den danske kunstner Lasse Krog Møller viser skitser og akvareltegninger fra sit seneste bog- og udstillingsarbejde.

Et værk er nemlig ikke færdigt, før det har fundet sin plads i udstillingen. De kan endda skifte betydning igen, hvis værkerne bliver sat ind i nye omgivelser, og det er denne form for kunstnerisk ”system-kritik” og systemopbygning, som Lasse Krog Møllers kunstneriske praksis handler om.

Annonce

Skod og indkøbssedler

Han bygger arkiver, samlinger og systemer med alle mulige slags materialer som f.eks. cigaretskod, indkøbssedler og fotos.

Denne ordnede uorden viser, at tingenes placering er afgørende for, hvilken værdi og betydning, vi giver dem, lyder det i en pressemeddelelse.

Kunstnerens skitser, noter og manuskripter til lydspor bliver udstillet sammen med akvareller og fotos fra kunstnerens seneste bogudgivelse ”Åarhuus”, en kontrafaktisk rejsebeskrivelse af Århus, og kunstnerens seneste soloudstilling ”Ac Acta – arkiverede visioner” på KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Fernisering foregår lørdag den 27. juni klokken 12 til klokken 14 i Skitsehandlen.

På grund af Covid-19 rykker en del af ferniseringen ud på Torvet foran udstillingsstedet. Der serveres vin, vand og portionsanrettede snacks, og kunstneren vil også være tilstede ved åbningen.

Udstillingen er anden del af en udstillingsrække, der sætter fokus på kunstnernes arbejdsproces før værkerne står færdige på museet eller galleriet.

Skitsehandlen i Faaborg. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce