Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kunstnerisk ekko på Faaborg Museum

Et eksempel på et af de udstillede værker på særudstillingen. Pressebillede
Mød samtidskunstnere fra Berlin i sommerens særudstilling Birkholms Echo på Faaborg Museum – en hyldest til Fynbomaleren Jens Birkholm i anledning af 150-året for hans fødsel.
Annonce

Faaborg: Faaborg Museum har i samarbejde med den danske billedkunstner Ulrik Møller inviteret en række fremtrædende danske og tyske samtidskunstnere til at udstille i museets historiske lokaler i Konservesgården.

Udstillingen viser samtidsmaleri i samspil med videoprojektioner og installatoriske værker, der får museets lokaler og inventar til at resonere i lys, lyd og bevægelse.

Som en nutidig hilsen – et ekko – til Fynbomaleren Jens Birkholms (1869-1915) mangeårige tilknytning til både Faaborg og Berlin, retter udstillingen Birkholms Echo et aktuelt blik på Birkholms værker.

Birkholm er en af Faaborg Museums helt centrale kunstnere. Han blev født og døde i Faaborg, men rejste og fik inspiration til sit kunstneriske virke blandt andet i Tyskland. Han boede i Berlin i årene 1892-1902 i de fattige arbejderkvarterer, hvor han skildrede mennesker og deres livsvilkår med et politiske engagement og en holdning til de uretfærdige sociale forhold.

Hjemme i Faaborg fandt han sine motiver blandt de lokale på egnen, i byen og de omkringliggende landskaber. Han bibeholdt resten af livet en tæt kontakt til Berlin og den tyske kunstscene.

Udstillingen Birkholms Echo er et aktuelt bud på relationen mellem danske og tyske kunstnere, der i dag bor og arbejder i Berlin.

Som medkurator står billedkunstneren Ulrik Møller som bindeleddet. Han er selv født og opvokset i Vester Aaby tæt på Faaborg og udfolder sit kunstneriske virke i en vekslen mellem storbyen Berlin og Sydfyn.

De deltagende kunstnere er: Fritz Bornstück, f. 1982 (DE), Heiner Franzen, f. 1961 (DE), Philip Grözinger, 1972 (DE), Ruprecht von Kaufmann, f. 1974 (DE), Ulrik Møller, f. 1962 (DK) og Vinyl - terror & - horror (DK).

Kunstnerne vil være til stede ved åbningen, fredag 14. juni kl. 17, hvor der er velkomst og introduktion ved museumsdirektør Gertrud-Hvidberg-Hansen.

Museet holder samme dag åben til kl. 23 i forbindelse med Faaborg Kulturnat og udstillingen Birkholms Echo vises frem til 20. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Annonce