Annonce
Ugeavisen Faaborg

Læserne er vilde med klummeskribents idé om skaterbane: Borgmester er heller ikke afvisende

StreetDome er en skatepark i Haderslev med et indendørs og et udendørs anlæg. Parken er indrettet med faciliteter ikke bare til skating, men også til klatring, freestyle BMX, rulleskøjter, streetbasket, disc golf, parkour m.m. Derudover danner StreetDome ramme om den selvorganiserede ungdomskultur med koncerter, kunst og forskellige projekter. Arkivfoto: Larz Grabau
Borgmesteren har umiddelbart to bekymringer i forhold til en skaterbane på Slagterigrunden. Alle er stadig velkommen til at komme med flere ideer omkring anvendelse af det store areal.

Faaborg: "Hvad nu, hvis vi broderede videre oven på på den succes (kåringen af Faaborg-Midtfyn til Årets Ungdomskommune, red.) og simpelthen etablerede Danmarks fedeste og mest spektakulære skaterbane i Faaborg. Stor skal den være, dyb med en masse indbyggede udfordringer. Kunne sådan en f.eks. ikke ligge på slagterigrunden?

Det ville være noget at skrive hjem om.

Jeg ser det for mig: Unge fra hele Fyn og måske endnu længere væk fra vil plage deres forældre for at tage turen til Faaborg for at prøve at køre på sådan en bane. Og hvem ved - måske de også vil plage deres forældre om at flytte tættere på den?!"

Annonce

Sådan skrev journalist Bent Warncke for nylig i en klumme i Ugeavisen Faaborg. Og ideen om at anlægge en spektakulær skaterbane på Slagterigrunden blev rigtig godt modtaget af Ugeavisens læsere. Blandt andet på Facebooksiden "Vores Faaborg", hvor mange har udtrykt deres opbakning til idéen.

- Det kunne altså være meget sejt! Oplagt at bruge det store areal til sådan en spektakulær ide.  Min store søn ville blive meget lykkelig. Men under alle omstændigheder når han nok at flytte hjemmefra, inden den står færdig, men så kommer han oftere "hjem", og jeg er sikker på, at mange andre vil besøge Faaborg af den grund. Sæt igang, skriver Anne Gerd Juul Poulsen for eksempel.

- Det første konstruktive forslag i lang tid om, hvad slagterigrunden kan bruges til, skriver Uffe Gramstrup.

Der er stadig en rum tid til at komme med forslag til, hvad Slagterigrunden skal bruges til på langt siger, siger borgmester Hans Stavnsager. Arkivfoto: Mads Ingemann

- Det ville være SÅ godt for både byen men også de lokale. Det vil tiltrække en hel masse folk fra rundt om i landet, men også Europa, hvis det bliver gjort rigtigt! (...) Der kunne holdes konkurrencer som ville kunne skabe en masse opmærksomhed fra resten af landet og måske endda Europa, hvis der bliver holdet fast i det hvert år, skriver Chris Birk.

To bekymringer

Borgmester Hans Stavnsager kan også se perspektiverne i idéen.

- Alle gode forslag til, hvad der skal ske på Slagterigrunden mere end velkomne. Vi har en politisk styregruppe, som bliver orienteret om alle de ideer, der kommer ind, så når der skal træffes beslutninger, kommer alt med i overvejelserne. Jeg synes, denne her ide lyder rigtig spændende, men jeg har to umiddelbare bekymringer, siger han.

- Vi har allerede skabt et skatermiljø omkring Forum Faaborg og Falsetten, og vi skal være sikre på, at brugerne af det miljø også synes, det er en god ide. Det duer ikke, hvis vi deler miljøet op i to, de unge skal tage ejerskab i forhold til ideen, siger Stavnsager.

Den næste bekymring er økonomien, for skal det gøres, så skal det gøres ordentligt. Og det koster.

Der er allerede kommet rigtig mange forslag til, hvad man kunne bruge Slagterigrunden til. Der er blandt andet forslag om minigolf, padeltennis mm. Indtil videre har alt det, vi har sat i værk på Slagterigrunden været midlertidigt. Men når vi gør noget permanent, skal vi være sikre på, at det også er det rigtige om 5-10-15 år. Det er de overvejelser, vi hele tiden skal gøre os.

Borgmester Hans Stavnsager

Tidligere var borgmesteren nede at se et stort skatermiljø, Streetdome, i Haderslev.

- Som jeg husker det, kom prisen op over 30 millioner, inden det var færdigbygget. Ikke at prisen betyder, at det ikke kan lade sig gøre. Man kan komme langt med fundraising. Men vi skal være sikre på, at det er det helt rigtige, siger han.

Annonce

Stadig plads til flere ideer

Hvis et sådan projekt skulle lykkes, skulle det foregå i samarbejde mellem kommune og ildsjæle.

- I Haderslev blev projektet gennemført i samarbejde med en ildsjæl, som havde arbejdet på det i 10 år, inden det blev virkelighed, siger Hans Stavnsager.

Hans Stavnsager kan godt lide idéen om en skaterbane, der kunne tiltrække skatere langvejsfra. Men han har et par bekymringer. Arkivfoto: Palle Søby

- Der er allerede kommet rigtig mange forslag til, hvad man kunne bruge Slagterigrunden til. Der er blandt andet forslag om minigolf, padeltennis mm. Indtil videre har alt det, vi har sat i værk på Slagterigrunden, været midlertidigt. Men når vi gør noget permanent, skal vi være sikre på, at det også er det rigtige om 5-10-15 år. Det er de overvejelser, vi hele tiden skal gøre os, siger borgmester Hans Stavnsager.

I øjeblikket fokuseres der på at få en permanent anvendelse af Tulipbygningen på plads. Selve grunden bliver det sidste, der bliver truffet beslutninger omkring.

- Afhængigt af, hvordan det hele går, går der i hvert fald et år eller to, inden vi slår en streg i sandet i forhold til anvendelsen af grunden, siger borgmesteren.

Der er med andre ord stadig rig mulighed for at komme med den helt rigtige idé.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Klinikfællesskab rykker i nye lokaler på Engvej

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Godt for både sælger, køber og miljøet: Brugt tøj får nyt liv i Faaborg-butik

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gratis initiativ: Tag et fire-timers førstehjælpskursus og bliv hjerteløber

Ugeavisen Faaborg

Så er Øhavsmuseet igen ude med hatten i hånden

Midtfyns Posten

Fra Carl Nielsen og Film Fyn til Langelandsfortet og skipperbyen Marstal: Ny udgivelse tæt på den sydfynske natur, historie og kultur

Ugeavisen Faaborg

Efterårsfest i Horne: - Der skal synges, så alle vira og baktusser forsvinder

Ugeavisen Faaborg

Workshop i Faaborg for børn og unge: Lær at lave de fedeste stunt-scener

Ugeavisen Faaborg

Elsker adrenalinen og følelsen af et fedt sving: Christoffer er landets bedste på pitbike

Ugeavisen Faaborg

Musikken, der aldrig dør: Kom og hør om Pink Floyds svendestykke

Ugeavisen Faaborg

Sognepræstens indspark: Jeg misunder ikke de unges virkelighed i dag - men noget kan vi give dem med

Ugeavisen Faaborg

Pragtfilm i Helios - Dune og Dyrholm

Ugeavisen Faaborg

Krøyers Brudekjoler åbner i Faaborg: - Vi har en vare, folk gerne kører langt efter

Ugeavisen Faaborg

Bjørnø i blodet: Kirsten lever drømmene ud - for sig selv og sin afdøde mand

Ugeavisen Faaborg

"Pigen med det store hvide skib" - forfatteraften med Kold og Vraa på Faaborg Bibliotek

Ugeavisen Faaborg

Gaveregn over Huset: Ekstra midler giver spændende oplevelser for brugere og frivillige

Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Hvad med at hyre de kagebagende chefer?

Ugeavisen Faaborg

De fik en snak med ministeren om ensomhed: Ældrerådet inviterede social- og ældreministeren på kaffe

Ugeavisen Faaborg

Fællessang i Haastrup Foredragsforening

Ugeavisen Faaborg

Legeplads og bålplads ønskes: Pejrup vil satse på børnefamilierne

Ugeavisen Faaborg

Bredt budget vedtaget: Aftale beskytter hverdagens velfærd

Ugeavisen Faaborg

Historiske skoledage i Korinth: - Sjovt at bruge hovedet i stedet for computeren

Ugeavisen Faaborg

Ny aftenskole: Hvis du nørder med andre på et kursus, vil du møde folk på en anden måde i brugsen

Ugeavisen Faaborg

Tidligere håndboldspiller får samme kick som iværksætter: Jeg er lidt af en adrenalinjæger

Annonce