Annonce
Ugeavisen Faaborg

Lise Nørgaard-rose vinder guld i Schweiz

Rosa Eskelund
To danske haveroser fra roseforædler Rosa Eskelund fra Dyreborg får international anerkendelse.
Annonce

Dyreborg: En glædelig nyhed tikkede for nylig ind hos Rosa Eskelund, Roses Forever i Dyreborg. Rosen ”Lise Nørgaard” havde opnået en guldmedalje ved en international vurdering i Schweiz.

- Det betyder meget at vide, at de haveroser jeg sender på markedet, også er afprøvet og har bestået internationalt, lyder det fra Rosa Eskelund i en pressemeddelelse.

At opnå guldmedalje i Schweiz er noget særligt, da roserne i denne test ikke må modtage hjælp i form af vand og gødning. Roserne bliver testet over en 2-årig periode og må klare sig med det, naturen selv bringer af vand og næring, fortæller Rosa Eskelund.

"Lise Nørgaard" er en buketrose, som er blomsterrig, sund og hårdfør. Privatfoto

I 2015 dedikerede Rosa Eskelund en rose til Lise Nørgaard, og i maj måned samme år blev rosen døbt i Korsbæk på Bakken. Den dengang 99-årige Lise Nørgaard foretog selv dåben, og rosen er plantet i Korsbæk, så alle der besøger Bakken kan få et syn af den.

Rosen pryder i dag haver overalt i det Danske land, men også i haver så langt væk som Kina og USA.

Så snart en rose er lanceret og har bevist sit værd, bliver den tilbudt til rosegartnere rundt i verden, som så producerer rosen på licens. Det er netop det, som Rosa Eskelunds forretning går ud på: At udvikle skønne roser og sælge rettighederne til produktion i hele verden.


Det betyder meget at vide, at de haveroser jeg sender på markedet, også er afprøvet og har bestået internationalt.

Rosa Eskelund


Også en af Rosa Eskelunds andre roser blev præmieret, nemlig ”Fru Nørby”, som vandt bronzemedalje. Ghita Nørby døbte selv rosen i 2016 under rosenfestivalen i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Annonce