Annonce
Ugeavisen Faaborg

Livet i havet bliver omdrejningspunkt for aktive dage på Munkholm

Kystens Parlament bliver afviklet på Munkholm, hvor Faaborg Amatørfiskerforening holder til. Billedet her blev taget, da amatørfiskerne sidste sommer havde besøg af daværende minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Mogens Jensen. Arkivfoto: Palle Søby

Faaborg: Der er rig mulighed for at blive klogere på livet i havet, når Faaborg Amatørfiskerforening inviterer til Kystens Parlament i dagene 3.-6. juni ved Øhavscenteret på Munkholm.

Torsdag d. 3. juni ankommer Levende Havns udstillingsskib ”Anton” til Faaborg. 4. juni mellem klokken 11-17 er der udstilling om verdensmål nummer 14 ”Livet i havet”.

Faaborg Amatørfiskerforening åbner udstillingen ”Flere fisk i de kystnære marineområder”, og mellem klokken 13-16 kan børnene klappe en fisk og se nærmere på fisk og fauna i akvarier.

Annonce

Lørdag d. 5. byder blandt andet på debatmøde klokken 11-12.30 med deltagelse af Kurt Svennevig Christensen, ”Levende Hav” (Landsforeningen med formålet at skaffe rent hav, red.), Søren Larsen, dykker og formidler, Josianne Støttrup, DTU/Aqua, og Kaj Larsen, fritidsfisker.

Derudover kan man se udstilling om havbundens forhold – og hvordan de kan ændres til det bedre.

Søndag den 6. juni uddeles Bodil Pedersen Fondes miljøpris til Levende Hav.

Formålet med “Kystens Parlament” er at skabe liv i den lokale debat om kystsamfundenes udfordringer, så de kommer frem i lyset, og få indflydelse på den offentlige debat om emner, der optager de mennesker, der har den mest direkte tilknytning til havet, lyder det fra Øhavscenteret.

Som opbakning til “Kystens Parlament” sørger lokale foreninger i Faaborg for, at der bliver aktiviteter i den nye Fiskejollehavn. Faaborg Amatørfiskerforening, Havkajakklubben Malik, og en række andre klubber og foreninger sørger for, at der bliver liv på havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce