Annonce
Ugeavisen Faaborg

Livsfarligt hærværk - igen: Benzinslange skåret over på endnu en sygeplejebil

Endnu engang har en af sygeplejens biler været udsat for hærværk. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Annonce

Faaborg: Endnu en gang har en af Faaborg-Midtfyn kommunes sygeplejebiler været udsat for hærværk på parkeringspladsen på Sundvænget i Faaborg.

Benzinslangen var blevet skåret over, og der var højst sandsynligt stjålet benzin fra tanken på bilen.

Det er ikke første gang, denne type hærværk har fundet sted. Allerede i april oplevede sygeplejen, at en benzinslange blev skåret over på en af de parkerede biler, og i starten af juli var det fire andre biler, det gik ud over. Samme fremgangsmåde.

Ved den aktuelle episode var det en enkelt bil, der var begået hærværk mod, og episoden har fundet sted i perioden fra 21. til 31. august.

- Jeg synes, det er dybt tragisk, at nogen kan finde på det her. Der er en formodning om, at de gør det for at stjæle benzin, men det er farligt, lyder det fra Betina Bendix, leder af sygeplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Hærværket er særdeles alvorligt. På grund af varmen fra bilernes motor og katalysator kunne benzinen være blevet antændt under kørslen.

Siden episoderne i starten af juli har en bilkyndig tjekket bilernes undervogn, inden medarbejderne kørte ud. Det skete dog på grund af uheldige omstændigheder ikke i dette tilfælde.

- Men medarbejderen kom ikke ret langt, for bilen var jo tom for benzin, forklarer Betina Bendix.

Der er netop i dag - tirsdag - sat spots op på parkeringspladsen, som vil besværliggøre forehavendet for hærværksmændene. Også videoovervågning er på vej.

- Der kommer et firma og kigger på mulighederne for videoovervågning i morgen, og så forventer jeg, at der bliver lagt en plan, lyder det fra Betina Bendix.

Hos Fyns Politi arbejder man videre med sagerne - både hver for sig og i sammenhæng.

- Der er ingen tvivl om, at det her er dybt uacceptabelt og potentielt også farligt, siger Anders Sims-Nielsen, Fyns Politi.

Han opfordrer alle til at henvende sig til politiet, hvis de ligger inde med relevante oplysninger. Fyns Politi kan kontaktes via telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce