Annonce
Ugeavisen Faaborg

Lunden får tyske feriegæster

På en international konference vakte Lundens særlige sommeraktiviteter opmærksomhed. Nu kommer en gruppe unge tyskere med handicaps og deres hjælpere på ferieophold.

Faaborg: Borgere og personale på aflastningstilbuddet Lunden får tyske feriegæster i slutningen af august.

Lunden deltog sidste år i en international aflastningskonference, hvor de holdt oplæg og viste film om sine mere utraditionelle tilbud.

Lunden har gennem årene søgt fonde og derigennem kunnet købe en båd, lejrudstyr og en campingvogn; det betyder, at Lunden kan tilbyde aktiviteter, som brugerne ellers umiddelbart er udelukket fra på grund af deres handicap.

Det har ført til mange gode oplevelser, når der i sommerhalvåret tilbydes sejlture i det Sydfynske Øhav og ophold i campingvognen på Thurø Camping med eller uden overnatning.

Kort om Lunden

Lunden er et pædagogisk tilbud, hvor hjemmeboende børn, unge og voksne med varigt nedsat funktionsniveau kan være, når de eller deres pårørende har brug for et aflastningsophold på hverdage, i weekender og ferier.

Lundens aflastning er organiseret under Bo & Aktiv.

Bo & Aktiv omfatter syv botilbud, tre dagtilbud og et aflastningstilbud beliggende i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Bo- & dagtilbuddene benyttes af 58 borgerne i alderen 18-70 år.

I Aflastningen er der tilknyttet 100 familier i aldersgruppen er 3-65 år.

Organisationen udgør 145 fastansatte – pædagoger og sundhedsfagligt personale samt teknisk administrativt personale.

Masser af fælles aktivitet

På konferencen vakte det stor interesse hos deltagere fra et aflastningstilbud i Bielefeld i Tyskland, og de tog efterfølgende kontakt til oplægsholderne. Ideen om at skabe noget sammen med kollegerne fra Tyskland opstod og via mail blev der lagt planer om en fælles sommerlejr på Lyø. Borgere og personale på Lunden ser nu frem til at modtage fire unge mennesker i alderen 12-16 år og deres personale på Lyø i slutningen af august.

Personale fra Lunden arrangerer og planlægger aktiviteterne med udgangspunkt i målgruppen, og gæsterne skal med på sejlture, fiskeri, skattejagt og masser af udendørsaktiviteter.

Indkvartering og proviantering er løst i samarbejde med den lokale havnefoged og købmanden på Lyø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce