Annonce
Ugeavisen Faaborg

"Lyt til Kunsten" spreder sig til hele Fyn

Ymerbrønden er naturligvis et af de otte kunstværker i Faaborg, som Helle Ansholm Rasmussen og Sara Line Batson Matzen har lavet lydfortællinger til. Men der er også mindre kendte kunstværker iblandt. Foto: Palle Søby
To unge kunsthistorikere får 350.000 kroner fra Øernes Kunstfond, så de kan lave endnu flere lydfortællinger om kunstværker i Faaborg og andre fynske byer.
Annonce

Faaborg: Husker du, at vi fornylig her i ugeavisen fortalte om de to unge kunsthistorikere Helle Ansholm Rasmussen og Sara Line Batson Matzen?

Det er dem, der er i gang med at lave små lydfortællinger om i alt otte kunstværker i det offentlige rum i Faaborg. Både kendte faaborgensere og helt almindelige mennesker medvirker. Når projektet er færdigt, kan du lytte til fortællingerne på mobilen derhjemme, i bilen på vej til Faaborg, eller mens du står og kigger på kunstværkerne.

Nu er der mere godt nyt at fortælle om projektet, for Helle og Sara Line har fået 350.000 kroner fra Øernes Kunstfond i støtte til deres projekt, som har været i gang i et halvt år i Faaborg-Midtfyn, Assens, Kerteminde og Odense kommuner, med støtte fra KulturRegion Fyn.

- Med den nye bevilling kan vi nu dække alle fynske kommuner. Det løfter projektet og gør det til et sammenhængende kulturelt tilbud, der kan tilgås overalt på Fyn. Det betyder også, at vi i det nye år vil skabe 8-10 lydfortællinger i hver af de resterende fynske kommuner. Vi glæder os helt vildt til at gå på opdagelse i de fynske kunstskatte og gå på jagt efter alle de gode fortællinger, der knytter sig til dem, lyder det begejstret fra de to unge kvinder bag projektet.

Lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen er begge bosat i Svendborg. De vil med professionelt producerede lydfortællinger skabe øget opmærksomhed om kunstværker i det offentlige rum.

- De fynske købstæder er fyldt med spændende kunstværker - nogle markante, andre uanselige og enkelte næsten usynlige. Vi ser et stort uforløst potentiale i den store mængde relativt uformidlede kunstværker på Fyn, og det vil vi gerne indfri i projektet her, fortæller de.

- Lydfortællingerne og kortlagte “lydvandringer” bliver tilgængelige på den gratis kunstapp Vizgu. I lydfortællingerne vil vi levere de klassiske basisinformationer om kunstværkerne og kunstnerne, men fortællingerne skal også være flerstemmige og inddrage andre stemmer som for eksempel den forbipasserende lokale borger, bronzestøberen, lokalhistorikeren, kunsthistorikeren, turisten, barnet og så videre, forklarer Helle og Sara Line.

De otte kunstværker i Faaborg

Følgende otte kunstværker i det offentlige rum i Faaborg er med i "Lyt til kunsten":
Toppen og bolden af Keld Moseholm, opsat i Den Voigtske Gaard i 2002.

Lene (pigen på gyngen) af Keld Moseholm, opsat i Kanneworffs Gaard i 1996.

Ymerbrønden af Kai Nielsen, 1913, står på Torvet.

Knælende kvinde af Erik Cohrt, opsat på kirkegården ved Helligåndskirken i 1971.

Faaborg-krukken af Gunhild Rudjord fra 2012, står ved rundkørslen, hvor Sundvejen og Svendborgvej mødes.

Kompasrose af Edmund Christiansen, opsat 1958 foran den nuværende Røde Kors-butik på Torvet.

Keramisk skulptur af Phillip Streich, opsat i Tømmergården i 2004.

Echoes af Emil Salto fra 2016, lysinstallation på facaden af Helios Teatret.

Helle Ansholm Rasmussen og Sara Line Batson Matzen begyndte projektet "Lyt til Kunsten" i Faaborg, og nu spreder det sig til alle fynske byer. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce