Annonce
Ugeavisen Faaborg

Månedens Buket: - Alle foreninger skal have en Hanne

Hanne Holm, frivillige og bestyrelsesmedlem i Helios Biograf og Kulturhus, fik overrakt månedens buket af Gry Vænge Tøttrup fra Korsvejens Blomster. Foto: Maria Retoft Pedersen
December måneds buket går til en person, som gør en kæmpe forskel for Faaborgs kulturliv, men som sjældent er den, der står forrest, når medierne kommer forbi, eller når æren skal tages eller gives.

Faaborg: At være frivillig i en forening kan være et knoklearbejde, og meget af arbejdet foregår i kulissen.

"Du kender hende måske ikke, og du har nok heller ikke lagt mærke til hende - men hun er faktisk én af årsagerne til, at Helios fungerer dagligt, så vi kan gå i biografen, til musikarrangementer, til skolebio og til de mange andre spændende ting, der foregår i Helios Biograf og Kulturhus. Det er selvfølgelig ikke Hanne, der laver det hele, men Hanne er én af de kæmpe kræfter bag scenetæppet i Helios: Hanne er aktiv frivillig – med tryk på aktiv. Hun er frivilligkoordinator og sikrer, at alle frivillige finder deres plads i det store maskineri af frivillige i Helios, hun er aktiv i bestyrelsen, og i kultur- og eventgruppen – og så de mange andre steder, hvor der lige er brug for det", lyder det i en indstilling fra Sofie Raviv og Karin Tronbech Hansen, som begge er frivillige i Helios Biograf og Kulturhus.

"Alle foreninger skal have en Hanne – og vi vil med denne buket gerne sige tak til Hanne for det kæmpe arbejde, hun lægger i Helios Biograf og Kulturhus hver eneste dag, så vi alle sammen kan nyde godt af stedet. Så tak for at Hanne er Helios’ Hanne," lyder det videre.

Annonce

Og Hanne Holm er faktisk blevet indstillet flere gange.

Månedens Buket

Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde med byens fire blomsterbutikker, Westergård Blomster, Vivi's Blomster, Tine P. og Korsvejens Blomster. Hver måned kårer vi en person, der har gjort sig fortjent til "månedens buket". Uddelingen går på skift mellem de fire blomsterhandlere.

Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.

Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat. Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest torsdag 20. januar, så er din kandidat med i næste runde. Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.

"Biografen ville ikke køre lige så godt, hvis det ikke var for hende. Hun er kvinden, der har styr på det hele. Hun fortjener en buket, fordi hun lægger så mange timer i Helios. Selvom hun har familie og andre aktiviteter i sin hverdag, finder hun altid tid til at planlægge forskellige arrangementer i biografen, sidde i bestyrelsen, have flere poster og mange opgaver samt at være den, der tager imod nye frivillige," skriver Vivian Pedersen.

Kapret på generalforsamling

Hanne Holm blev frivillig i Helios, efter hun  for fem år siden flyttede hertil.

- Jeg gik med til en generalforsamling, og så blev jeg ret hurtigt kapret til rengøringsgruppen. I dag er jeg tovholder på værts- og eventgruppen, og så er jeg blevet den, som nye frivillige henvender sig til, når vi skal finde ud af, hvor de har lyst til at bidrage henne, forklarer Hanne Holm, som også sidder i Helios' bestyrelse.

Det at være frivillig i Helios har været en spændende måde for mig at komme ind i byen på og har givet mig rigtig mange kontakter. Jeg synes, der er et godt sammenhold.

Hanne Holm

- Jeg synes, det er et spændende hus, og jeg synes, det er fantastisk, at vi kan få det til at fungere med over 100 frivillige i mange forskellige grupper. Alle er et lille tandhjul, som er nødvendigt for, at huset fungerer. De snart fire år, jeg har siddet i bestyrelsen, har huset været i en rivende udvikling, både i forhold til hvad der sker i huset, samarbejdet med andre og udviklingen af vores egen organisation. Jeg får energi af at være med i processer, hvor ting udvikler sig, siger hun.

Hanne Holm, frivillige og bestyrelsesmedlem i Helios Biograf og Kulturhus, fik overrakt månedens buket af Gry Vænge Tøttrup fra Korsvejens Blomster. Foto: Maria Retoft Pedersen

Hanne og hendes mand flyttede til Faaborg fra Esbjerg - blandt andet for at komme tættere på børn og børnebørn, der bor i Odense. Hanne er uddannet pædagog, underviser, konsulent og konfliktmægler senest med ansættelse i Vejen Kommune og på UC Syd som underviser og chef for AMU-uddannelserne.

Annonce

En måde at lære byen at kende på

Nu er hun gået på efterløn og siden pension.

- Det at være frivillig i Helios har været en spændende måde for mig at komme ind i byen på og har givet mig rigtig mange kontakter. Jeg synes, der er et godt sammenhold. Nogle grupper er mere sociale end andre, og hver gruppe får lov at lave hver sin kultur. Vi prøver på at samle hele flokken engang imellem, men det har været lidt svært i den her coronatid, men vi nåede det lige her i efteråret, fortæller hun.

Hun vurderer, at hun bruger et par timer om dagen på det frivillige arbejde i Helios.

- Fordi jeg sidder med udlejninger, sekretærposten osv. Men det går lidt op og ned. Der er travle perioder og knap så travle.

Hanne Holm sætter stor pris på, at hendes Helios-kolleger har indstillet hende til månedens buket.

- Det er da rigtig dejligt. Vi har allesammen brug for, at nogen anerkender det, vi går og laver. Og det gør de sådan set også i det daglige. Jeg er sådan en, der ikke kan lade være med at koordinere, og når jeg sidder både i tovholdergruppen og bestyrelsen, har jeg fingeren på pulsen og er sådan en, som mange spørger. Så man bliver da rigtig glad, siger hun.

Annonce
Midtfyns Posten

Onsdagshygge i Åløkkeparken

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helbredet holdt ikke: Værtspar stopper i Øster Hæsinge Forsamlingshus

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Mindeord: Søren Peder levede livet til det sidste

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

Ugeavisen Faaborg

Følgevenner: Vil du hjælpe en ung ud af ensomheden?

Midtfyns Posten

Tegn din familie: Greven på Egeskov vælger børnetegning, der bliver til lyskunst til Luminis

Ugeavisen Faaborg

Det historiske Faaborg: I 1864 blev der produceret omkring 900.000 potter brændevin i Bryggergården

Midtfyns Posten

Højt smittetryk kan føre til personalemangel: Vil du have job i børnehaver, dagtilbud og hjemmepleje?

Ugeavisen Faaborg

Faaborg Pharma indgår sponsoraftale med tidligere OL- og VM-guldvinder: Fjerner harpiks med Faaborg-creme

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Den flinke mand sagde 'Tak fra samfundet'

Ugeavisen Faaborg

Faaborg Museum genåbner 25. januar

Ugeavisen Faaborg

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Ugeavisen Faaborg

Oplev Vor Frues Kantori i Vester Hæsinge

Ugeavisen Faaborg

Kendt fra 'Danmarks næste klassiker': Martin opkaldte sin gravhund efter Wegner

Ugeavisen Faaborg

Flere end 5.000 stykker brugt tøj langet over disken hos Worres: Faaborg har taget godt imod nyt koncept

Annonce