Annonce
Ugeavisen Faaborg

Månedens buket: Kate har fuldstændig styr på senior-cyklisterne i Faldsled

Kate Hye-Knudsen og de andre seniorer på cykelholdet i Faldsled har netop afsluttet sæsonen for denne gang, så nu går der næsten et halvt år, inden de skal på cykeltur igen. Her er Kate inde hos blomsterhandler Hanne Andersen for at få overrakt månedens buket i Ugeavisen Faaborg. Foto: Palle Søby
Månedens buket går til 79-årige Kate Hye-Knudsen, som for 15 år siden var med til at starte et cykelhold for seniorer i Faldsled. Det er blevet en kæmpe succes, og det er stadig Kate, der viser vej - med omsorgsfuld hensyntagen til vind og vejr.

Faldsled: Hver onsdag i sommerhalvåret mødes en flok seniorer og cykler en tur i de skønne omgivelser omkring Faldsled. De starter lige efter, det er blevet sommertid, og slutter lige før det bliver vintertid.

De mødes klokken 17 - dog klokken 16, når det begynder at blive koldere. Så cykler de typisk ud en times tid og hjem igen på endnu en times tid. Og så slutter de altid med at spise madpakker og få "en lille én" - alt sammen ude i det fri.

- For sjov kalder vi det ”gourmetklubben”, for vi nyder at sidde og spise vores mad. Dér går snakken, så der er et øredøvende spektakel, og der går ofte i hvert fald en time med at spise og sludre, fortæller Kate Hye-Knudsen på 79.

Annonce

Hun kan godt kaldes "holdleder", for det er hende, der finder ud af, hvor de skal cykle hen fra gang til gang, og det var også hende, der var med til at få holdet op at stå for 15 år siden.

Kate Hye-Knudsen anede intet om, at hun var blevet indstillet til månedens buket, og hun var meget glad og taknemmelig for den flotte buket fra blomsterhandler Hanne Andersen. Foto: Palle Søby

Hendes indsats med cykelholdet udløser nu månedens buket i oktober i Ugeavisen Faaborg.

Det er en af deltagerne på cykelholdet, Lilly Cornelsen, Faldsled, der har indstillet Kate Hye-Knudsen. I indstillingen skriver Lilly Cornelsen som begrundelse:

"For 15 år siden var Kate en af initiativtagerne til at starte et cykelhold op for seniorer i Faldsled. Det blev og er stadig en stor succes. Mange af os, der var med fra begyndelsen, hænger stadig ved. Vi er cirka 20 deltagere, hvoraf halvdelen har rundet de 80 år."

"Kate er god til at finde gode veje. Tager hensyn til vind og vejr. Vi kan ikke hver gang få medvind på cykelstierne."

"Det er en meget social klub. Vi har madpakken med og får en lille skarp, som det går på skift at give. Det styrer Kate perfekt."

"Vi starter sæsonen ved sommertid og slutter ved vintertid. Det ville være så fortjent, hvis Kate fik månedens buket."

Lille flok kommer i bil

Kate Hye-Knudsen kan i høj grad bekræfte, at det er en social klub:

- Nogle er blevet så dårlige, at de ikke kan cykle med længere. Men når de ikke kan være med mere rent fysisk, samles de i bil og møder os på slutningen af turen. Der kommer gerne en seks stykker i bil. Så aftaler vi, hvor vi slutter, og så beregner de, hvornår vi cirka er fremme, fortæller Kate.


For sjov kalder vi det ”gourmetklubben”, for vi nyder at sidde og spise vores mad. Dér går snakken, så der er et øredøvende spektakel, og der går ofte i hvert fald en time med at spise og sludre.

Kate Hye-Knudsen


I denne sæson har i gennemsnit cyklet 16,5 kilometer hver gang. De har lige holdt sæsonafslutning, hvor de var 20 samlet for at få lidt godt at spise i den gamle skole i Faldsled.

Kate har boet i Faldsled i 25 år og mistede for tre år siden sin mand, Flemming Hye-Knudsen, der også var med på cykelholdet. Hun har to voksne sønner i Horsens og Aarhus og i alt fem børnebørn.

Månedens buket

Westergård Blomster ved Hanne Andersen og Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde, og hver måned kårer vi én, der har gjort sig fortjent til "månedens buket".

Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.

Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat. Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest 25. november, så er din kandidat med i næste runde. Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.

Kate Hye-Knudsen er opvokset i Nyborg og har siden flyttet lidt rundt i landet i forhold til Flemmings arbejde som ingeniør. Blandt andet boede familien 25 år i Aarhus, inden de besluttede at flytte tilbage til Fyn.

Her har Kate i mange år arbejdet som social- og sundhedsassistent, blandt andet på Tømmergården i Faaborg og med forebyggende hjemmebesøg i Assens Kommune.

Ud over cykelholdet går hun til pilates to gange om ugen og går lange ture med sin hund, dværgschnauzeren Chili.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce